Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Sunt mai iubit în Turcia decât în România!". Marius Şumudică, uluit de fanii lui Gaziantep

"Sunt mai iubit în Turcia decât în România!". Marius Şumudică, uluit de fanii lui Gaziantep

Stranieri

Comentarii

Marius Şumudică (52 de ani) are parte de o perioadă strălucită în Turcia, pe banca celor de la Gaziantep, acesta a vorbit despre experienţa sa de la revenirea în Turcia.

Antrenorul român a petrecut o bună perioadă a anului 2023 fără echipă. Şumudică s-a întors la Gaziantep, echipă pe care a mai antrenat-o şi în trecut.

Şumudică a preluat echipa din Gaziantep de pe ultimul loc, cu înfrângeri pe linie, în competiţia internă.

De la venirea lui Şumudică, Gaziantep a urcat pe locul 11, în Turcia.

Şumudică a adus cu el jucători precum Florin Niţă, Junior Morais şi Denis Drăguş.

Tehnicianul a rămas în amintirea fanilor şi conducerii celor de la Gaziantep prin felul în care acesta trăieşte fiecare meci.

Marius Şumudică a vorbit despre felul în care fanii din Turcia îşi arată afecţiunea faţă de acesta.

Antrenorul celor de la Gaziantep a vorbit şi despre posibilitatea obţinerii cetăţeniei turcă, în situaţia în care i se va oferi.

„Acasă e acasă, m-am întors, am stat cinci zile cu familia şi la treabă din nou. Pregătim meciul cu Ankaragucu, mai avem o perioadă până la următoarea întrerupere din 23 decembrie, când avem câteva zile libere între tur şi retur, sper să petrec Crăciunul acasă, după care mă întorc de Revelion înapoi.

Obiectivul rămâne acelaşi, să rămânem în prima ligă. Eu când am preluat echipa avea zero puncte după cinci meciuri şi un singur gol marcat. Ne-am ridicat, din opt meciuri am câştigat cinci, şase cu cel de Cupă, dar nu am realizat nimic deocamdată.

Avem 15 puncte, ok, am urcat până pe locul 11, foarte important este următorul meci, dacă vom reuşi să câştigăm cred că vom urca în primele 10 şi vom lua o opţiune serioasă aşa, să ne atingem obiectivul. 

Sunt ei aşa mai excentrici şi mai... dar sunt oameni pătimaşi, fanatici, trăiesc cu foarte mult patos aşa tot ceea ce fac, urmăresc antrenamente.

Foarte multe ziare scrise, apropo, aici au desfiinţat ăştia şi ziarele, am văzut ce se întâmplă, e o bătaie de joc ce se întâmplă la adresa presei, nu sunt de acord. 

Am avut şansa să primesc paşaportul turcesc şi acum pot, ok, nu a fost o prioritate la momentul respectiv, dar dacă îmi va fi acordat cu mare plăcere.

Nu voi renunţa niciodată la cetăţenia mea, pentru mine România e România, aici m-am născut şi aici sper să 'dau şi colţul'. 

E ţara mea, cum am spus, odată şi odată mă voi întoarce în campionatul României, pentru că de aici am plecat, am făcut şcoala, aici am prieteni, am susţinători şi aici, dar făcând o comparaţie, cred că sunt mai iubit în Turcia decât în România." a declarat Marius Şumudică, la plecarea din ţară.

Cât despre interacţiunile sale cu fanii din Turcia, aceştia îşi schimbă abordarea în funcţie de rezultate, dar Şumudică este mulţumit atunci când aceştia îl sprijină.

"Ies, dar mi-e greu, mi-e ruşine, sunt un tip mai ruşinos aşa, că nu mă lasă să plătesc cafele, ceaiuri, baclavale, fistic pe unde mă duc să mănânc.

Am zonele mele pe unde mă duc să mă plimb cu staff-ul, mă mai duc şi mă mai recreez. Dar şi ei sunt, să ştiţi că nu sunt doar lapte şi miere, când ai rezultate sunt ok, dar când vor veni şi eşecuri probabil, nu ştiu ce se va întâmpla, dar mă bucur de o simpatie extraordinară. 

În momentul de faţă, cred că este cea mai bună perioadă a carierei în relaţia cu oraşul, publicul, cu jucătorii, e ok" a încheiat Marius Şumudică.

Afla mai multe despre: marius sumudicagaziantepdenis dragusturciaflorin nita 

viewscnt
Articole similare