Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Primul Balon de Aur care devine preşedinte! Moment istoric: George Weah, la un pas să conducă Liberia

Primul Balon de Aur care devine preşedinte! Moment istoric: George Weah, la un pas să conducă Liberia

Inedit

Comentarii

George Weah (51 ani), fost jucător la AS Monaco, PSG şi AC Milan, este pe cale să devină preşedintele Liberiei, conducând detaşat în numărătoarea parţială a voturilor. Foarte probabil, Weah va avea nevoie de un tur secund pentru a deveni oficial noul preşedinte al Liberiei, dar e greu de crezut că va pierde alegerile.

Weah a obţinut mai multe voturi decât rivalul său Joseph Boakai în 11 dintre cele 15 judeţe, însă are nevoie de minimum 50% din voturi pentru a câştiga alegerile încă din prima rundă. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, liberienii vor mai alege o dată în luna noiembrie.

George Weah a fost un jucător emblematic pentru fotbalul african, fiind foarte aproape să-şi califice naţionala în premieră la un turneu final în 2002, când Liberia a ratat prezenţa pentru un singur punct.

În 1995 a fost ales Balonul de Aur, devenind primul african care primeşte această distincţie. Depăşea atunci jucători legendari ai fotbalului, precum Jurgen Klinsmann, Alesandro Del Piero, Paolo Maldini sau Hristo Stoichkov.

Liberia este o ţară cu 4,5 milioane de locuitori, greu încercată de două Războaie Civile. Totuşi, de câţiva ani, lucrurile s-au schimbat în bine. Alegerile prezidenţiale din 2005 sunt privite de ONU drept cele mai corecte din istoria acestei ţări. 

Afla mai multe despre: as monacopsgac milangeorge weahliberia 

viewscnt
Articole similare