Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Super jucătorul pe care l-a pierdut Gigi Becali. S-a transferat la CFR Cluj şi este în culmea fericirii: ”Îmi doream mult să lucrez cu Dan Petrescu”

Super jucătorul pe care l-a pierdut Gigi Becali. S-a transferat la CFR Cluj şi este în culmea fericirii: ”Îmi doream mult să lucrez cu Dan Petrescu”

Superliga

Comentarii

FCSB a fost aproape să-l transfere pe unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din Liga 1, dar indecizia lui Gigi Becali l-a direcţionat spre CFR Cluj. Acum, Andrei Burcă spune că acel moment a fost o şansă uriaşă pentru el.

În vară, FCSB se afla în căutarea unui fundaş central şi Andrei Burcă, atunci la FC Botoşani, era unul dintre cei care se aflau pe lista lui Gigi Becali. Patronul FCSB avusese deja o discuţie cu Valeriu Iftime şi urma să facă o ofertă. Care însă n-a mai venit. Ulterior, Gigi Becali a dezvăluit că cel care l-a convins să nu facă acest transfer a fost Mihai Stoica, pe motiv că nu este suficient de valoros pentru FCSB.

Până la urmă, Andrei Burcă a fost transferat de CFR Cluj pentru doar 125.000 de euro. S-a integrat foarte repede în noua sa echipă şi a devenit unul dintre cei mai buni jucători pe care Dan Petrescu îi are în lot. Andrei Burcă a fost unul din pilonii pe care Petrescu s-a bazat în sezonul excepţional făcut de CFR Cluj, care este pe primul în Liga 1 şi este calificată în 16-imile Europa League.

În plus, jocurile foarte bune pe care le-a făcut la CFR Cluj i-au adus lui Burcă şi convocarea la echipa naţională. Acum, la şase luni distanţă de la transferul la CFR Cluj, Andrei Burcă spune că a fost cea mai inspirată decizia pe care o putea lua în cariera sa. Fundaşul în vârstă de 26 de ani susţine că grupul pe care l-a întâlnit la CFR Cluj l-a ajutat să crească. În plus, are şansa să lucreze cu Dan Petrescu:

”(Te feliciţi că ai ales CFR? Se vorbea că ai avut ofertă şi de la FCSB...) Nu că mă felicit, pot să spun că de pe atunci m-am felicitat. Adică eram convins unde vreau să ajung, ce îmi doresc de la cariera mea... Şi îmi doream foarte mult să lucrez cu Mister (n.r. Dan Petrescu) şi cu asemenea jucători pe care îi am în vestiar, pentru că ei m-au făcut să cresc. Altfel, nu ajungeam să joc toate meciurile din Europa integralist. M-au făcut să cresc, am învăţat de la ei...”, a declarat Andrei Burcă pentru Telekom Sport.

Cum a ratat FCSB transferul lui Andrei Burcă

Andrei Burcă a fost remarcat de Gigi Becali când juca pentru FC Botoşani şi a vrut atunci să-l transfere. A negociat cu Valeriu Iftime, însă apoi patronul FCSB n-a mai răspuns la telefon, lucru care l-a determinat pe jucător să vrea cu insistenţă să plece la CFR Cluj:

”M-a sunat Burcă disperat pe la 12 noaptea să îmi spună să îl las să plece la CFR că este ultima lui şansă de un transfer important. Eu i-am spus să mai aştepte câteva ore până a doua zi la 12:00 că s-ar putea să iasă ceva cu FCSB. Dar din păcate. a doua zi nu mi-a mai răspuns Gigi la telefon. Eu doream 300 de mii de euro de la CFR pentru Burcă, iar ei au spus că îmi dau 100 de mii şi un pic”, a povestit Iftime pentru ProSport.

Ulterior, Gigi Becali a dezvăluit că s-a lăsat influenţat de Mihai Stoica şi asta l-a determinat să nu insiste pentru Burcă: ”M-am luat după Meme, dar nu mai zic nimic. Îi aveam şi pe Burcă şi pe Cestor acum”, a spus Becali.

Afla mai multe despre: andrei burca 

viewscnt
Articole similare