Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SUPER SIMO, în turul 2 la Australian Open! Halep şi-a activat superputerile şi a revenit minunat în meciul din runda inaugurală. Pe cine va întâlni în turul următor

SUPER SIMO, în turul 2 la Australian Open! Halep şi-a activat superputerile şi a revenit minunat în meciul din runda inaugurală. Pe cine va întâlni în turul următor

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o pe americanca Jennifer Brady, ocupanta locului 49 în clasamentul mondial, scor 7-6 (5), 6-1, în primul tur al turneului de la Australian Open. În turul al doilea, Halep o va întâlni pe Harriet Dart (Marea Britanie, locul 173 WTA), după ce aceasta a învins-o pe Misaki Doi (Japonia, locul 82 WTA), scor 2-6, 6-4, 7-6.

Simona Halep a fost pusă la grea încercare încă de la primul set disputat la Melborune Park. A fost un set pe muchie de cuţit, câştigat în "stilul Halep", cu mult efort, cu lovituri incredibile şi cu inteligenţă. Odată eliberată de tensiune, jucătoarea română a defilat în continuare.

Halep a început slab meciul de pe Margaret Court Arena. Cu un joc perpendicular pe adversară, cu lovituri scurte, românca a fost dominată de Brady. Americanca de 1,78 metri înălţime a fost agresivă, a jucat cu lovituri în diagonală şi a servit destul de bine. Jucătoarea română şi-a corectat uşor, urşor evoluţia, a început să depună un efort din ce în ce mai intens, a deschis unghiurile şi astfel Brady a fost pusă la muncă. În plus, românca a servit foarte bine, cel mai bine din ultima perioadă. Obligată să alerge mai mult, jucătoarea din SUA nu a mai fost aşa precisă şi meciul s-a echilibrat.

Simona Halep a scos din bagajul tehnic loviturile ei spectaculoase, diagonale, lovituri în lungul liniei, dar şi cea mai puţin folosită de ea, scurta şi partida a intrat pe drumul dorit de favorită.

Brady a reuşit break-ul chiar în primul ghem. Americanca şi-a consolidat avantajul cu serviciul şi l-a păstrat până la 4-2. Halep a câştigat apoi trei ghemuri la rând, între care un break la prima minge avută, în ghemul al optulea, preluând pentru prima dată conducerea, cu 5-4.

Americanca a egalat la 5 şi primul moment important al setului a fost în ghemul următor, al XI-lea. Brady a avut 30-0 pe serviciul Simonei Halep, dar românca a revenit şi a condus ea cu 40-30. La acest scor, Halep s-a împiedicat şi a căzut pe mâna dreaptă. Ea a acuzat dureri la mâna cu care ţine racheta şi şi-a pierdut serviciul. În pauza care a urmat, fostul lider WTA a cerut time-out medical şi a primit un bandaj la încheietura mânii drepte.

Partida s-a reluat şi a urmat ghemul cel mai disputat al meciului. Trei mingi de set a salvat Halep, înainte de a penaliza un atac neispirat la fileu al americancei şi egala la 6.

Jucătoarea din Cosntanţa a dominat tie-break-ul, pe care l-a câştigat cu 7-5, iar setul i-a revenit cu 7-6, după 69 de minute de joc.

Brady a acuzat şocul pierderii unui set pe care l-a controlat la început şi s-a prăbuşit în setul secund. Halep a reuşit break-uri în ghemul I, al cincilea şi al şaptelea şi s-a impus cu 6-1, după o oră şi 36 de minute.

Halep s-a mai întâlnit o dată cu Brady, anul trecut, în turul al doilea al Rogers Cup, când românca s-a impus cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6 (5), după un meci de două ore şi 26 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu britanica Harriet Dart, locul 173 WTA, venită din calificări.

Românca şi-a asigurat un premiu de 128.000 de dolari australieni (88.100 de dolari americani) şi 70 de puncte WTA.

Anul trecut, Simona Halep a fost eliminată în optimi la AusOpen de americanca Serena Williams, scor 6-1, 4-6, 6-4. Halep a fost finalistă la Melbourne, în 2017, când a pierdut ţn ultimul act în faţa danezei Caroline Wozniacki, scor 7-6 (2), 3-6, 6-4.

FINAL | Simona Halep - Jennifer Brady 7-6 (5), 6-1

SETUL II

6-1: Game, set, meci. Halep câştigă fără probleme setul al doilea şi este în turul secund la Australian Open 2020, acolo unde va juca împotriva câştigătoarei dintre Harriet Dart şi Misaki Doi.

 

 

5-1: Simona Halep îşi consolidează break-ul şi este la un game de turul 2.

4-1: BREAK Simona Halep. Românca reuşeşte şi al doilea break în setul secund şi se apropie la doar două game-uri de calificarea în turul al doilea la Australian Open 2020.

3-1: Simona Halep îşi face la rândul ei serviciul, fără emoţii, cedând un singur punct.

2-1: Game şi pentru Jennifer Brady.

2-0: Game Simona Halep. Românca îşi confirmă break-ul. Brady n-are replică în setul al doilea.

1-0: BREAK Halep. Simona începe cum nu se putea mai bine setul al doilea.

SETUL I

7-6: SET Simona Halep. Jucătoarea din Constanţa se impune în tie-break, 7-5, după un set extrem de echilibrat.

 

 

6-6: BREAK Simona Halep! Avem tie-break în actul inaugural, după un nou game pe muchie de cuţit, în care americanca a dat cu piciorul la trei mingi de set.

5-6: BREAK Jennifer Brady. Americanca face break-ul, după un game extrem de disputat.

 

 

5-5: Brady îşi face serviciul şi rămâne în primul set.

5-4: Game Halep. Simona îşi consolidează break-ul şi este la un game de câştigarea primului set.

 

 

4-4: BREAK HALEP! Simona reuşeşte, în sfârşit, să recupereze break-ul şi restabileşte egalitatea.

 

 

3-4: Game Halep. Fostul lider WTA câştigă din nou fără probleme la serviciu şi este momentul să recupereze break-ul. Urmează să servească Brady.

2-4: Game Brady. Americanca îşi face din nou serviciul.

2-3: Game Halep. Simona face un nou game solid la serviciu, cedând un singur punct.

1-3: Game şi pentru Jennifer Brady, care a revenit de la 0-30.

1-2: Game Simona Halep. Jucătoarea din Constanţa câştigă primul game la Australian Open 2020, graţie unui as. După un start ezitant, Simona Halep revine în joc şi îi cedează un singur punct adversarei, în game-ul cu numărul 3.

0-2: Jennifer Brady îşi consolidează break-ul.

0-1: BREAK Jennifer Brady. Americanca începe perfect meciul, Simona reuşind să câştige un singur punct pe propriul serviciu, în game-ul inaugural.

 

 

Ora 10:10 - A început meciul.

 

 

Simona Halep, 28 de ani, va juca în prima manşă, pe Margaret Court Arena, împotriva americancei de 24 de ani Jennifer Brady, locul 49 WTA. Partida este prima din sesiunea de seară, care începe la ora locală 19:00.

LIVE TEXT Halep - Brady Australian Open 2019

O singură dată s-au mai întâlnit cele două jucătoare. S-a întâmplat în vara anului trecut, în 16-imile turneului de la Toronto. La competiţia din Canada, Simona Halep s-a impus atunci în trei seturi. Primul a fost câştigat de Brady, scor 6-4, însă fostul lider mondial a avut forţa de a întoarce scorul în favoarea sa, a câştigat următoarele două seturi, scor 7-5, 7-6, şi a mers în optimile de finală ale turneului. După ce a trecut şi de Kuznetsova, Simona Halep a părăsit competiţia în urma unei accidentări şi a fost nevoită să abandoneze meciul cu Bouzkova.

În momentul de faţă, Jennifer Brady traversează o perioadă foarte bună şi a început anul 2020 cu rezultate surprinzătoare. Venită de calificări la turneul de la Brisbane, americanca a trecut, rând pe rând, de Maria Sharapova, apoi a învins-o chiar pe favorita publicului şi, totodată, ocupanta primului loc în clasamentul WTA, Asleigh Barty. În cele din urmă, Brady s-a oprit în sferturile de finală ale turneului de la Brisbane, după înfrângerea suferită în minimum de seturi în faţa Petrei Kvitova.

De partea cealaltă, Simona Halep nu se bucură de rezultate impresionante în startul noului sezon. A jucat primul meci oficial din acest an tot în Australia, săptămâna trecută, la Adelaide, unde s-a impus cu 2-0 în meciul cu Tomljanovic. Apoi, Simona Halep n-a avut nicio şansă în partida cu Sabalenka, locul 12 WTA, şi a cedat, scor 4-6, 2-6.

Simona Halep la Australian Open 2019. Unde s-a oprit fostul lider mondial

La Australian Open 2019, Simona Halep a ajuns până în runda a patra. Turneul a fost câştigat de Naomi Osaka, care s-a impus in finala cu Kvitova în trei seturi. Simona le-a depăşit pe rând pe Kaia Kanepi, Sofia Kenin şi Venus Williams, dar a pierdut in trei seturi în faţa Serenei Williams, 4-6 in decisiv.

În total, la Australian Open Simona Halep are un procentaj de victorii de 68%. Românca are un procentaj mai mic doar la US Open (63%). Halep a pierdut 9 meciuri la turneul australian şi a câştigat 19. Până în prezent, Simona Halep a câştigat două turnee de Mare Şlem: Roland Garros în 2018 (victorie în faţa lui Sloane Stephens) şi Wimbledon în 2019 (victorie contra Serenei Williams).

Afla mai multe despre: simona haleptenis 

viewscnt
Articole similare