Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SUPERCAMPION! Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul de la Londra, la chiar prima sa participare. VIDEO Partida a fost în direct la Telekom Sport

SUPERCAMPION! Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul de la Londra, la chiar prima sa participare. VIDEO Partida a fost în direct la Telekom Sport

Tenis

Comentarii

Stefanos Tsitsipas este supercampionul anului în tenis. Aflat la debut în Turneul Campionilor, jucătorul grec de 21 de ani a câştigat dramatic finala cu Dominic Thiem, într-o confruntare care a durat mai bine de 2 ore şi jumătate. Austriacul a câştigat primul set, dar jucătorul elen a revenit, iar în decisiv s-a impus la tie-break.

Stefanos Tsitsipas a pierdut primul set cu Dominic Thiem (la tie break), dar s-a impus în cel de-al doilea, clar, scor 6-2. A fost nevoie de set decisiv pentru a-i separa pe cei doi tenismeni. Numărul 6 mondial s-a impus la patru şi a câştigat în premieră Turneul Campionilor, la chiar prima sa participare. 

Tsitsipas şi-a luat astfel revanşa în faţa austriacului, care îl bătuse în acest an în finala de la Beijing. Grecul a rămas pe locul al şaselea ATP, dar s-a ales după acest succes memorabil cu un cec de peste 2,7 milioane de dolari.

34 de lovituri câştigătoare a bifat Stefano Tsitsipas, care a făcut însă diferenţa pe greşelile neforţate ale adversarului direct. Dominic Thiem a fost jucătorul care a servit mai tare, dar şi mai plat. Reverul grecului a funcţionat însă perfect, la fel şi la serviciul.

Sunt extrem de uşurat în urma acestei performanţe uriaşe pe care am realizat-o pe teren. Habar nu am cum de am jucat atât de bine în setul secund. Cred că mi-am liniştit mintea. Nu am gândit prea mult.  Am lăsat şi puţin sânge pe teren, dar e fenomenal. Am avut o armată de susţinători în spate şi ei m-au motivat, mi-au oferit multă energie. Le mulţumesc tuturor celor care au venit aici cu steaguri ale Greciei. A fost foarte important pentru mine!” a spus campionul, la finalul partidei.

”A fost un meci grozav astăzi şi vreau să-l felicit pe Stefanos Tsitsipas. Cred că este cel mai dur sport, pentru că am fost atât de aproape de victorie şi nu am obţinut-o. Dar Stefanos a meritat să câştige: felicitări, eşti un jucător formidabil! Sper să mai jucăm împreună. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care fac posibil acest turneu, m-am bucurat de fiecare moment!” a spus şi Dominic Thiem, după meci.


 

Afla mai multe despre: stefanos tsitsipasdominic thiem 

viewscnt
Articole similare