Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SuperSimo! Simona Halep a învins-o pe Elise Mertens şi s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open

SuperSimo! Simona Halep a învins-o pe Elise Mertens şi s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open

Simona Halep

Comentarii

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o pe Elise Mertens, scor 6-4, 6-4, în optimile de finală de la Australian Open.

Simona Halep - Elise Mertens 6-4 / 6-4

SETUL 2

6-4: Game, set şi meci! Simona Halep câştigă meciul cu Elise Mertens în două seturi şi se califică în sferturile de finală de la Australian Open. 

5-4: BREAK Simona! Incredibil game, cel mai lung al meciului. Ambele jucătoare prestează un tenis de înaltă calitate, însă Simona este din nou în avantaj şi serveşte pentru un loc în sferturile de finală. 

4-4: BREAK Mertens! Jucătoarea din Belgia o egalează pe Simona după ce fostul lider mondial începuse perfect setul doi. 

4-3: Se poartă un război cu garda jos pe Rod Laver Arena. Mertens nu renunţă şi se apropie din nou de Simona. 

4-2: Simona răspunde în mod identic şi câştigă un game la zero. 

3-2: Game alb pentru Mertens. Scădere de formă pentru Simona Halep după un început în forţă, în setul doi. 

3-1: BREAK Mertens! Jucătoarea din Belgia nu mai are nimic de pierdut şi începe să rişte. A câştigat primul game din acest set. 

3-0: BREAK Halep! Tenisul Simonei este încântător. Cu siguranţă şi punând o presiune imensă pe Mertens, Halep face al doilea break din setul secund. 

2-0: Tenisul Simonei Halep devine din ce în ce mai bun. Simona o lasă fără răspuns pe Mertens şi îşi face serviciul. 

1-0: BREAK Halep! Simona începe al doilea set aşa cum l-a terminat pe primul, cu un game câştigător. 

SETUL 1 

6-4: INCREDIBIL! Mertens a salvat patru mingi de set, însă în cele din urmă Halep a luat punctul de care avea nevoie şi conduce cu 1-0 la seturi după 51 de minute. 

5-4: BREAK Simona! Halep şi-a ridicat nivelul jocului şi serveşte pentru a câştigat primul set al meciului. 

4-4: Simona îşi revine după câteva game-uri pierdute şi o egalează la patru pe Mertens. 

3-4: Mertens câştigă pe propriul serviciu un nou game disputat până la ultima minge şi preia conducerea meciului. 

3-3: BREAK Mertens. Simona a salvat o primă minge de break, însă nu a mai putut să facă nimic la rever-ul trimise de Mertens. 

3-2: După 22 de minute scurse din meci, Mertens nu renunţă şi rămâne aproape de Simona. 

3-1: Simona se mişcă din ce în ce mai bine şi a preluat în totalitate conducerea meciului. 

2-1: BREAK Simona din a patra încercare. Un game maraton, în cadrul căruia Elise Mertens a reuşit una dintre cele mai frumoase lovituri de la acest turneu. 

1-1: Simona a intrat în meci şi a câştigat pe propriul serviciu. Game alb pentru Halep. 

0-1: Elise Mertens începe mai bine meciul şi câştigă primul game fără probleme. 


Meciul este primul programat în sesiunea de dimineaţa de pe arena Rod Laver.

Simona Halep n-a avut nicio problemă în partida din turul al treilea împotriva Yuliei Putintseva. Românca s-a mişcat excelent în teren şi a reuşit să se impună în minimum de seturi, scor 6-1, 6-4, la capătul unui meci care a durat o ora şi 19 minute.

Însă, în faza optimilor de finală, lucrurile nu vor mai fi la fel de uşoare. Simona Halep va da peste Elise Mertens, locul 17 WTA şi cap de serie numărul 16. Belgianca a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-7 (5), 6-0, pe americanca Catherine "CiCi" Bellis, locul 600 WTA.

Cine este adversara Simonei Halep din optimi de la Australian Open 2020

Halep s-a mai întâlnit de trei ori cu Mertens, câştigând două partide, scor 6-1, 6-2, în sferturi la Roland Garros şi 6-0, 6-3, în optimi la Madrid, ambele în 2018. Jucătoarea belgiană i-a "furat" un trofeu româncei, după 3-6, 6-4, 6-3, în finala ediţiei 2019 a Qatar Open.

Dacă Simona Halep se poate lăuda cu o finală jucată la Australian Open, în 2018, Elise Mertens nu stă nici ea rău la acest capitol. Tot în urmă cu doi ani, belgianca a ajuns până în semifinalele turneului de la Melbourne, unde, de altfel, şi-a atins şi cea mai bună performanţă de la un turneu de Grand Slam din carieră.

Pe lângă semifinala de la Australian Open, Elise Mertens a mai jucat în sferturi la US Open, iar, la Roland Garros şi la Wimbledon, cea mai bună performanţă a fost doar faza optimilor de finală. Până acum, belgianca a câştigat în carieră cinci titluri WTA şi a încasat 6 milioane de dolari din tenis. Spre deosebire de Simona Halep, care a participat la un singur turneu înainte de Australian Open, Elise Mertens are deja două competiţii la care a luat startul înainte Grand Slam-ului de la Melbourne.

Mai întâi, în China, la Shenzhen, belgianca s-a oprit în sferturile de finală, după o înfrângere suferită în faţa ocupantei locului 26 WTA, Rybakina, apoi, a pierdut, în aceeaşi fază a competiţiei, şi la turneul de Hobart într-un meci disputat împotriva britanicei Watson.

Simona Halep, victorie lejeră în optimi la Australian Open 2020

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 6-4, pe Yulia Putintseva, locul 38 WTA, calificându-se pentru a cincea oară în optimile de finală ale Australian Open.

"Anul trecut a fost extraordinar câştigând la Wimbledon, dar aici este un tenis diferit, pot spune, aşa că sunt pregătită, am fost pregătită de când am venit aici, mă bucur de fiecare meci pe care-l joc, dau totul pentru a câştiga şi sunt foarte, foarte fericită că sunt în a doua săptămână a competiţiei.

În trecut eram obsedată de tenis, acum nu mai sunt aşa, deoarece am învăţat că trebuie să mă relaxez un pic în zilele libere, să mă gândesc la altceva. Viaţa este drăguţă, viaţa este frumoasă, trebuie să te bucuri de ea cât mai mult posibil, apoi când avem de jucat un meci trebuie să ne resetăm şi să fim sută la sută pe teren" , a declarat Halep după victoria cu Putintseva.

Afla mai multe despre: simona haleptenisgrand slamaustralian open 

viewscnt
Articole similare