Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză! Cine este gata să intre în cursă pentru organizarea CM 2030

Surpriză! Cine este gata să intre în cursă pentru organizarea CM 2030
Comentarii

Spania se gândeşte să găzduiască turneul final al Cupei Mondiale de peste 12 ani. UEFA susţine deocamdată o candidatură comună a federaţiilor din Marea Britanie.

Nici nu s-au decis bine gazdele CM 2026 ca deja se fac planuri pentru ediţia aniversară a competiţiei din 2030. Mai multe ţări se vor înscrie în cursa pentru organizarea evenimentului care va marca 100 de ani de istorie ai turneului. Ultima pe listă pare a fi Spania care intenţionează să obţină şi suportul UEFA pentru a avea şanse mai mari de reuşită.

Spaniolii se gândesc inclusiv la o candidatură comună alături de Portugalia şi Maroc. Planul face parte dintr-o dorinţă a ibericilor de găzdui din nou o mare competiţie. Spania a oragnizat ultima oară CM din 1982. De altfel, Federaţia de la Madrid îşi va depune dosarul şi pentru găzduirea CE din 2028. 

Deocamdată forul european condus de Alexander Ceferin susţine o candidatură comună a federaţiilor care alcătuiesc Regatul Unit, cu posibilitatea ca unele meciuri să se joace şi în Irlanda. Totuşi intenţiile europene nu vor rămâne singulare în lupta pentru atribuirea CM 2030.

Se aşteaptă o candidatură comună din partea Argentinei, Uruguayului şi Paraguayului,  dar şi una a naţiunilor asiatice importante precum Japonia, Coreea de Sud şi China. Aceasta din urmă ar avea însă şanse mai mici de succes din cauza rotaţiei impuse de FIFA. Următorul turneu final va fi organizat în Qatar. 

Afla mai multe despre: cm 2030spania 

viewscnt
Articole similare