Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză! Cu cine a negociat Burleanu pentru postul de selecţioner al României

Surpriză! Cu cine a negociat Burleanu pentru postul de selecţioner al României
Comentarii

Naţionala României a suferit în ultimii ani, după ce nu a mai reuşit să participe la un turneu final, în urma participării la EURO 2016. Acum, tricolorii încearcă să prindă măcar locul secund în grupa din preliminariile Campionatului Mondial din 2022, cu Mirel Rădoi în postul de selecţioner.

FRF l-a dorit selecţioner pe Viorel Moldovan

Mirel Rădoi, Cosmin Contra, Christoph Daum şi Anghel Iordănescu au fost ultimii selecţioneri ai României, iar acum au apărut dezvăluiri despre ce variantă a mai avut pe masă preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

În 2016, imediat după plecarea lui Iordănescu senior, federaţia i-a oferit oportunitatea secundului Viorel Moldovan să fie promovat pe banca primei reprezentative. 

Şefii fotbalului românesc i-au propus postul de selecţioner fostului atacant important al naţionalei, dar acesta a avut alte planuri. 

"Da, au fost tatonări în perioada în care eram atunci la federaţie. Au fost nişte tatonări, dar am ales la vremea respectivă, după Campionatul European din Franţa, să plec în Franţa. Mi-am dorit foarte mult să intru pe piaţă acolo şi să mă stabilizez, să reuşesc. Nu am reuşit acest lucru. Experienţa mea la Auxerre nu a fost una pozitivă.

E greu, mi-am dorit foarte mult să plec. Să repar o anumită chestie pe care am făcut-o cu ani în urmă. Au fost mai mulţi factori. Până la urmă nu mi-a ieşit cum mă gândeam eu. Îmi doream foarte mult să mă întorc în Franţa”, a spus Viorel Moldovan la PlaySport Live.

FRF s-a reorientat spre un selecţioner străin şi l-a numit pe Christoph Daum pe banca tehnică a României. Rând pe rând, tricolorii au ratat Campionatul Mondial din 2018 şi Campionatul European din acest an, în cadrul căruia Bucureştiul a găzduit meciuri. 

În 2016, după desprinderea de FRF, Viorel Moldovan a antrenat doar câteva luni la Auxerre, în Ligue 2, apoi s-a întors în România, unde le-a pregătit ca principal pe Chindia Târgovişte şi Petrolul Ploieşti. 

În actuala campanie, naţionala României e pe locul al treilea în grupa J, cu 10 puncte, la un punct în spatele Armeniei şi la cinci în spatele Germaniei. Vineri, de la 21:45, tricolorii joacă la Hamburg, împotriva Germaniei lui Flick, live text pe Telekomsport.ro. 

Afla mai multe despre: viorel moldovanromaniaselectioner romaniagermania romania 

viewscnt
Articole similare