Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SURPRIZĂ de proporţii! El va fi NOUL ANTRENOR al Barcelonei! Messi, Pique şi Suarez l-au propus, conducerea a acceptat

SURPRIZĂ de proporţii! El va fi NOUL ANTRENOR al Barcelonei! Messi, Pique şi Suarez l-au propus, conducerea a acceptat

FC Barcelona

Comentarii

Ernesto Valverde şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona, dar tehnicianul basc nu este sigur că va continua pe Camp Nou.

Presa spaniolă scrie că antrenorul în vârstă de 55 de ani trebuie să câştige Uefa Champions League în acest sezon pentru a rămâne pe banca grupării catalane. Conform Diario Gol, Barcelona ar fi inclus chiar acest obiectiv în noul contract al antrenorului născut la Viandar de la Vera.

Aceeaşi sursă anunţă că vestiarul catalanilor şi-a ales deja următorul antrenor. Conducerea clubului FC Barcelona pune mult accent pe părerea celor mai exponenţiali jucători din lot, şi, implicit, pe părerea celor care sunt lideri ai lotului.

Leo Messi, Gerard Pique şi Luis Suarez reprezintă ”vocea vestiarului” pe Camp Nou, iar cei trei s-au pus de acord în privinţa viitorului tehnician al Barcelonei, în cazul în care Valverde va rata Champions League. Numele său este Xavi Hernandez, legenda clubului FC Barcelona şi unul dintre cei mai mari fotbalişti spanioli din istorie.

Xavi nu s-a apucat de antrenorat, dar studiază intens. Beneficiază de avantajul faptului că stăpâneşte perfect filosofia clubului, iubeşte fotbalul de posesie, iar maniera sa de a înţelege fotbalul este exact ceea ce caută Barca. În plus, relaţia sa cu Lionel Messi este perfectă, iar cea cu Gerard Pique de asemenea.

Mai devreme sau mai târziu, Xavi va antrena Barcelona. În cazul unui sezon fără Champions League, momentul ar putea fi ”mai devreme”.

Ce înseamnă Xavi pentru Barcelona

Xavi are 767 de meciuri în tricoul Barcelonei şi alte 119 la echipele de juniori. 85 de goluri a marcat mijlocaşul catalan pentru formaţia blaugrana, alături de care a câştigat nu mai puţin de 8 titluri de campion, 3 Cupe ale Regelui Spaniei, 4 Uefa Champions League, 6 Supercupe ale Spaniei, 2 Supercupe ale Europei şi de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

25 de ani a jucat Xavi pentru gruparea catalană, perioadă în care clubul a cunoscut cele mai mari performanţe din istorie.

”Va fi un mare antrenor! Are tot ceea ce-i trebuie pentru a antrena Barcelona la un moment dat. Este calm, raţional, deştept, simte fenomenul într-o manieră impresionantă şi se identifică cu ceea ce înseamnă FC Barcelona” - Pep Guardiola, despre Xavi în 2016

Afla mai multe despre: ernesto valverdefc barcelonaxavi hernandez 

viewscnt
Articole similare