Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză de proporţii la Roland Garros. Svitolina ratează prezenţa în semifinale. A fost eliminată de o jucătoare venită din calificări

Surpriză de proporţii la Roland Garros. Svitolina ratează prezenţa în semifinale. A fost eliminată de o jucătoare venită din calificări

Tenis

Comentarii

Elina Svitolina (Ucraina), locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, marţi, cu scorul de 6-2, 6-4, de Nadia Podoroska (Argentina), locul 131 WTA, venită din calificări, în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros.

Podoroska, în vârstă de 23 de ani, s-a impus într-o oră şi 19 minute şi va disputa prima ei semifinală de grand slam. Sportiva din Argentina cu origini ucrainene este prima jucătoare care ajunge în penultimul act la Paris, venind din calificări, şi tot prima în 21 de ani, la oricare dintre cele patru grand slam-uri.

Doar Alexandra Stevenson la Wimbledon, în 1999, şi Christine Dory, în 1978, la Australian Open, au mai ajuns în semifinale din calificări.

Adversara Nadiei Podoroska va fi stabilită după meciul dintre Iga Swiatek (Polonia), locul 54 WTA şi Martina Trevisan (Italia), locul 159 WTA, venită din calificări.

Podoroska a atins cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA, locul 130, la 20 septembrie. După acest turneu, ea va intra în Top 50 WTA.

În calificările actualei ediţii a French Open, în turul al doilea, ea a trecut de Jaqueline Cristian, cu 6-0, 6-4.

Afla mai multe despre: svitolinaroland garros 

viewscnt
Articole similare