Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SURPRIZĂ | FCSB, Craiova şi CFR vor un fost jucător de la PSG, dar ”el visează să ajungă la AC Milan!” Ar putea fi lovitura iernii în Liga 1

SURPRIZĂ | FCSB, Craiova şi CFR vor un fost jucător de la PSG, dar ”el visează să ajungă la AC Milan!” Ar putea fi lovitura iernii în Liga 1

Superliga

Comentarii

Gianluca Di Marzio, jurnalist la Sky Sports Italia, prezintă pe blogul său povestea lui Hervin Ongenda, jucător care a fost considerat o mare speranţă a lui PSG, dar care acum evoluează la FC Botoşani. Jurnalistul italian susţine că Ongenda şi-a regăsit pofta pentru fotbal şi FCSB, Craiova şi CFR Cluj s-au interesat de el, dar mijlocaşul de 23 de ani visează să ajungă la AC Milan.

Cariera lui Hervin Ongenda este foarte curioasă. Mijlocaşul francez a crescut la juniorii lui PSG, unde a fost printre cei mai buni, a debutat pentru echipa de seniori, a fost component al Franţei U21, dar a urmat apoi o prăpastie greu de explicat, care l-a făcut să accepte oferta de la FC Botoşani.

Gianluca Di Marzio prezintă povestea lui Ongenda şi modul în care el a ajuns în România. Jucătorul francez a fost promovat de Carlo Ancelotti la seniorii lui PSG şi a jucat alături de staruri precum Ibrahimovic sau Cavani. Apoi, antrenorul italian a plecat, dar ascensiunea lui Ongenda a continuat, iar noul manager, Laurent Blanc, i-a dat şi mai multă încredere. Coşmarul lui Ongenda a început însă după ce a fost împrumutat la Bastia.

”Cariera lui părea destinată unui viitor strălucitor. În schimb... brusc, ceva în viaţa băiatului a început să nu mai meargă, până când a fost împins într-o gaură neagră. Împrumutul la Bastia - o eroare de management - apoi coşmarul depresiei. PSG, în ciuda faptului că era conştientă de calităţile băiatului, l-a cedat definitiv la PEC Zwolle, chiar dacă asta s-a întâmplat la presiunea impresarilor jucătorului”, scrie Di Marzio.

Ongenda nu s-a adaptat însă nici în Olanda, apoi a rămas liber de contract, în iunie 2017. Astfel, la doar 22 de ani, marea speranţă a lui PSG s-a trezit fără echipă. Şi-a schimbat impresarul, a fost dus în probe la Levski, Hibernian şi Boldon, dar a fost refuzat pe motiv că nu este pus la punct cu pregătirea fizică. În cele din urmă, a semnat cu Murcia, dar nici aici n-a reuşit să revină la forma pe care a avut-o la PSG.

În cele din urmă, surprinzător, a ajuns în vară la FC Botoşani şi aici a început uşor-uşor să-şi revină şi a început să atragă atenţia: ”Talentul său a găsit o nouă rampă de lansare: Steaua, CFR Cluj şi Craiova au bătut deja la uşa Botoşaniului pentru a încerca să-l ia în iarnă”, mai notează jurnalistul italian.

Însă Ongenda vrea să ajungă în Serie A: ”Băiatul are un vis,  să joace în Italia. Câteva cluburi din Serie A (Spal şi Udinese) l-au monitorizat cu atenţia, dar mintea lui Ongenda este la Milanul lui Leonardo, fostul său şef de la PSG”.

Interesant este că Gigi Becali nu s-a declarat impresionat de calităţile lui Ongenda, deşi pare un joc făcut de patronul FCSB-ului: "Nu-mi place Ongenda. Dacă Botoşani îmi dă un milion, tot nu-l iau la echipă. Fac circ la echipă, ce fac? Asta e părerea mea. Botoşaniul e o echipă de play-off, dar fără Ongenda", a spus Becali, într-o declaraţie făcută la mijlocul lunii septembrie.

Afla mai multe despre: hervin ongendafcsbliga 1ac milan 

viewscnt
Articole similare