Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză IMENSĂ: Omul adus de Zenga la Steaua lucrează acum la marea rivală! VIDEO | Îl mai poţi recunoaşte la 20 de ani după ce ajungea în România?

Surpriză IMENSĂ: Omul adus de Zenga la Steaua lucrează acum la marea rivală! VIDEO | Îl mai poţi recunoaşte la 20 de ani după ce ajungea în România?

Superliga

Comentarii

Boris Keca e un nume cunoscut iubitorilor fotbalului românesc care urmăreau campionatul intern şi în urmă cu două decenii.

Fotbalistul bosniac ajungea în România în 1999, la FC Naţional, o formaţie care lupta pentru locurile fruntaşe în acea perioadă. La Naţional, Keca a fost antrenat de Cosmin Olăroiu sau Walter Zenga, tehnician care l-a şi transferat la Steaua în 2005. La FC Naţional, Keca făcea parte dintr-un lot cu mulţi străini, aceasta fiind strategia clubului condus atunci de Gino Iorgulescu. A jucat alături de Slavisa Mitrovic, Albert Duro, Michael Thwaite, Ryan Griffiths sau Jonathan McKain.

"Relaţia cu Olăroiu a fost foarte bună. El este aşa cum se vede: un antrenor foarte bun. Ştia să ne motiveze. Ştia să discute cu noi. El oricum visa fotbal, vorbea numai despre fotbal şi s-a văzut şţi în aceea perioadă că şi noi am jucat mult mai bine.

El a ajuns la un nivel foarte mare şi chiar îl felicit. Chiar îmi pare rău (n.r. de FC Naţional) că este echipa mea de suflet în România. Când am văzut că a dispărut am fost puţin supărat ca să zic aşa, dar asta este"
, spune Keca într-un interviu pentru Telekom Sport.



Printre coechiperii lui Keca s-au numărat şi nume importante din fotbalul românesc, de la regretatul Daniel Prodan, Dan Petrescu şi Marius Lăcătuş, până la jucătorii din Generaţia UEFAntastică a Stelei.

La Steaua a jucat doar două meciuri -unul în campionat şi Supercupa pierdută în faţa lui Dinamo -, iar bosniacul recunoaşte sincer: nu a rezistat mai mult din cauza concurenţei. Juca în special ca fundaş de bandă, iar Steaua îi avea în acel moment pe George Ogăraru şi Petre Marin.

"Atunci a fost antrenor Walter Zenga şi după ce a plecat el am considerat că în perioada aia nu jucam şi aveam 26 de ani şi am spus că mai bine să schimb echipa pentru că nu jucam şi atunci am plecat la Tg Jiu.

Atunci echipa era destul de bună, eu mă antrenam, mă pregăteam, am avut o şansă, am jucat un meci cu Craiova şi o Supercupă.

A fost destul de frustrant pentru mine, dar de asta am şi ales să plec. Nu puteam să stau şi să nu joc, doar ca să fiu la Steaua.

Parcă înainte era mai puternic campionatul şi nu era aşa mediatizat
", spune Keca.



Despărţirea de Steaua nu a însemnat şi plecarea din fotbalul românesc. Keca a jucat ulterior la Pandurii, FC Argeş, Concordia Chiajna şi Voinţa Domneşti, iar ulterior s-a stabilit în România.

Iar acum, ajuns la 40 de ani, Boris şi-a început cariera de antrenor. Şi a luat-o de jos: antrenează o grupă de copii la Dinamo.

"Dinamo este un club foarte mare şi un club foarte bun, unde sunt copii destul de buni şi o Academie foarte bună. Aici pot să fac şi eu începutul meu, cariera. Condiţii sunt destul de bune.

În fiecare şedinţă discut cu ei câte ceva şi le spun din experienţa mea, ce am făcut şi cum a fost. La fiecare antrenament încerc să le insuflu aşa un aer de luptători.

De fel noi în vestiar aveam muzică, imnurile noastre ale clubului şi atunci şi asta este o metodă de a motiva
", ne-a declarat fostul fundaş.

Keca rămâne legat de perioada petrecută la FC Naţional şi îşi aminteşte cu plăcere de parcursul avut în sezonul 2002-2003 al Cupei UEFA. Atunci, trupa din Cotroceni le-a eliminat pe KF Tirana (Albania) şi Heerenveen (Olanda) şi s-a oprit în faţa PSG-ului, echipă unde jucau, printre alţii, Ronaldinho şi Felipe Teixeira, legitimat în prezent la FCSB.

"Cea mai frumoasă amintire este cînd am jucat în cupele europene şi am reuşit să ajungem să jucăm chiar cu PSG la ei şi apoi ei la noi şi am întâlnit nişte jucători destui de buni cum ar fi Ronaldinho.

Mi-a plăcut foarte mult Ronaldinho, chiar şi atunci când am jucat împotriva lor nu am reuşit să iau tricoul lui , din păcate. Dar a fost un jucător... Cel mai bun din lume, după părerea mea.

Am tricourile cu PSG , cu Valencia, cu Hereenveen . Normal, am schimbat atunci tricouri când am jucat şi el ţin acasă în Bosnia, sunt toate acolo în siguranţă şi puse bine
", a declarat Boris Keca pentru Telekom Sport.

Afla mai multe despre: walter zengaboris kecaromaniadinamoantrenor dinamo 

viewscnt
Articole similare