Experiențe împreună.
You are here:

Surpriză imensă pe banca naţionalei României. FRF i-a găsit înlocuitor lui Mirel Rădoi. Antrenorul şi-a dat deja acordul şi a cerut un salariu uriaş

Surpriză imensă pe banca naţionalei României. FRF i-a găsit înlocuitor lui Mirel Rădoi. Antrenorul şi-a dat deja acordul şi a cerut un salariu uriaş

Echipa națională

Comentarii

Mirel Rădoi îşi va încheia contractul cu FRF, la finalul lunii noiembrie, şi, conform declaraţiilor sale, nu va mai prelungi înţelegerea, astfel că federalii au început deja să caute un posibil înlocuitor pentru postul de selecţioner.

Deşi, imediat după meciul cu Armenia, Mirel Rădoi şi-a anunţat plecarea de pe banca naţionalei României, antrenorul său secund, Nicolae Dică, a dezvăluit că acum selecţionerul a fost pus pe gânduri de reacţia jucătorilor naţionalei.

Întrebat care sunt şansele ca Mirel Rădoi să continue în funcţia de selecţioner al României şi după data de 14 noiembrie, atunci când îi expiră înţelegerea cu FRF, colaboratorul său, Nicolae Dică, a dat un răspuns surprinzător: "Oricum, ar fi peste 50%", la Telekom Sport.

Surpriză imensă pe banca naţionalei României. FRF i-a găsit înlocuitor lui Mirel Rădoi. Antrenorul şi-a dat deja acordul şi a cerut un salariu uriaş

Nicolae Dică a întărit poziţia staff-ului în privinţa legăturii pe care o are cu lotul de jucători, aşa cum a spus şi în urmă cu o săptămână. De altfel, tricolorii au insistat să nu se producă o schimbare la prima reprezentativă.

"Ne-am apropiat foarte mult de aceşti jucători şi reacţia pe care au avut-o după meciul din Armenia a fost una pozitivă şi pe noi ne-a bucurat foarte mult", a mai spus secundul naţionalei României. 

Cum şansele ca Mirel Rădoi să plece de la naţională sunt în continuare crescute, oficialii FRF au demarat deja negocierile cu un posibil înlocuitor. Conform as.ro, Dan Petrescu a fost contactat şi şi-a arătat intenţiile de a prelua naţionala României, însă a cerut şi un salariu pe măsură.

Sursa citată notează că antrenorul campioanei României a cerut un salariu anual de 600 de mii de euro, sumă la care se mai adaugă bonusuri pentru îndeplinirea obiectivelor. În plus, dacă în trecut s-ar fi opus plecării lui Dan Petrescu la naţională, acum, oficialii CFR-ului şi-ar fi dat deja acordul pentru această mutare.

Rădoi şi-a anunţat plecarea de la naţionala României

Pe 11 octombrie, echipa naţională a României a revenit după mai mult de 12 ani pe Stadionul Steaua şi a învins, cu scorul de 1-0 (1-0), reprezentativa Armeniei, în etapa a VIII-a a preliminariilor Cupei Mondiale din 2022. Tricolorii au urcat pe locul 2 în clasamentul grupei şi sunt favoriţi pentru a ajunge la barajul care va avea loc la finalul lunii martie.

A marcat: Mitriţă '26.

Clasamentul grupei înaintea acestor partide este următorul: Germania - 21 puncte, România - 13 puncte, Macedonia de Nord - 12 puncte, Armenia - 12 puncte, Islanda - 8 puncte, Liechtenstein - un punct. Germania este prima echipă europeană calificată la CM din Qatar.

În ultimele două etape al grupei, România va evolua, acasă, cu Islanda, la 11 noiembrie, şi cu Liechtenstein, în deplasare, la 14 noiembrie.

Imediat după meciul cu Armenia, Mirel Rădoi a dezvăluit că nu va mai continua pe banca naţionalei şi în 2022, indiferent de rezultatele ultimelor două partide din grupă de preliminarii.

"În momentul de faţă ar trebui să vorbim despre partidele rămase şi nu despre soarta mea. Nu încerc să pun presiune pe conducerea federaţiei să vină cu un contract... Nu vreau să creăm un alt subiect. Oricine, din luna noiembrie încolo, poate fi în faţa dumneavoastră, aşa că orice este posibil.

Vreţi să mai fiu aici, după ce în tur voiaţi să-mi dau demisia? Mi-e greu să cred că după partida cu Islanda, când voiaţi să plec, acum vreţi să mai rămân la echipa naţională vreo doi ani, să mai staţi cu mine pe aici?

Dacă am spus aşa, aşa e. Din luna noiembrie, echipa naţională trebuie să-şi găsească antrenor. Eu nu voi mai fi, contractul meu se termină, îmi văd de treaba mea, echipa naţională rămâne în continuare, să aduceţi pe cine vreţi dumneavoastră!" , a declarat Mirel Rădoi la conferinţa de presă.

viewscnt
Articole similare