Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză la Lyon! Gazdele au învins-o pe Juventus. Calificarea se decide la Torino, în returul de peste trei săptămâni | VIDEO

Surpriză la Lyon! Gazdele au învins-o pe Juventus. Calificarea se decide la Torino, în returul de peste trei săptămâni | VIDEO
Comentarii

Olympique Lyon a câştigat manşa tur cu Juventus din optimile UEFA Champions League. Singurul gol al meciului a fost marcat de Tousart, în minutul 32.

Olympique Lyon a reuşit surpriza serii în UEFA Champions League. Cu Tătăruşanu pe bancă, francezii s-au impus cu 1-0 în faţa lui Juventus. Toko Ekambi putea deschide scorul la jumătatea primei reprize, dar bara a salvat-o pe campioana Italiei.

Singurul gol al meciului s-a marcat după jumătate de oră de joc. Tousart a semnat prima sa reuşită din acest sezon de Ligă. Francezii puteau intra chiar în avantaj de două goluri la cabine, dar Toko Ekambi a ratat din nou. După pauză, Juventus a pus stăpânire pe joc, însă fără prea mari ocazii. Dybala nu a reuşit să trimită pe spaţiul porţii din cinci metri, apoi Higuain a ratat incredibil din colţul careului mic. În minutul 90, italienii au cerut penalti, însă arbitrul nu a dat nimic nici după analiza VAR. Lyon s-a impus cu 1-0 şi a bifat prima victorie din istorie în faţa Bătrânei Doamne.

VIDEO | Lyon - Juventus 1-0 (Tousart 32')

Echipele de start:

Olympique Lyon: Lopes - Denayer, Marcelo, Marcal - Dubois, Bruno, Tousart, Aouar, Cornet - Ekambi, Dembele
Juventus: Szczesny - Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro - Bentancur, Pjanic, Rabiot - Cuadrado, Dybala, Ronaldo

Final.

Min 85 - Ocazie Juventus! Higuain trece şi el pe lângă egalare

Min 69 - Ocazie a lui Dybala! Aflat într-o poziţie bună, argentinianul trage însă pe lângă poartă

Min 46 - A început repriza a doua 

Min 43 - Autorul golului, ratează din nou desprinderea scorului

Min 41 - Ekambi, ocazie uriaşă! Atacantul a fost aproape să facă „dubla” pentru Lyon

Min 38 - Lyon cere lovitură de pedeapsă pentru un presupus henţ al lui Cuadrado, dar nu se acordă nimic

Min 35 - Şansă de gol pentru Cristiano Ronaldo! Mingea este şutată însă pe lângă stâlpul din stânga porţii lui Lopes

Min 32 - GOOOL!!! Tousart deschide scorul pentru O.L.

Min 30 - Scene horror. De Ligt iese din teren cu capul spart şi plin de sânge după o învălmăşeală în careul lui Lyon

Min 21 - Francezii îşi fac şi ei simţită prezenţa în careul advers. Ekambi loveşte mingea cu capul, dar bara îl salvează pe Szczesny

Min 4 - Cristiano Ronaldo ratează prima şansă de gol a partidei

Min 1 - A început meciul


Lyon nu a câştigat niciodată în Europa în faţa lui Juventus Torino, dar are şanse să o facă în această seară, de la ora 22:00, în direct la Telekom Sport 2. Francezii au fost eliminaţi însă de echipele din Italia în celelalte manşe disputate până acum. Milan a trecut de Lyon în sezonul 2005-2006, iar Roma un sezon mai târziu, chiar în faza 16-imilor de finală. Pe de altă parte, Juventus a trecut de patru ori, în patru duble contra echipelor din Franţa, semn că şi din acest punct de vedere, formaţia lui Ronaldo este marea favorită a ”dublei”.

Evident, principalul pericol pentru poarta lyonezilor este Cristiano Ronaldo: ”Un mare profesionist, un fotbalist uriaş, dar nu avem un plan anti Cristiano” a explicat Rudi Garcia, înainte de acest meci. ”Sunt o echipă completă şi ne pot pune probleme foarte, foarte mari colectiv” a mai adăugat tehnicianul francez. Momentul extraordinar al starului portughez trebuie însă să le dea emoţii francezilor. În weekend, Cristiano a ajuns la cel de-al 11 -lea meci consecutiv cu gol marcat, egalând recordul de meciuri consecutive cu gol înscris în Serie A. Pentru Cristiano Ronaldo, reuşita din deplasarea de la SPAL a fost a 16-a în ultimele 11 meciuri. Mai mult, Cristiano a egalat recordul deţinut de un fotbalist portughez în campionatul italian. A avut nevoie de 287 de meciuri mai puţin pentru a marca 42 de goluri câte reuşise şi Rui Costa. În meciul 1000 la seniori, Ronaldo a marcat golul cu numărul 725 din cariera sa. Toate motivele de îngrijorare pentru lyonezi, mai ales dacă se adaugă faptul că portughezul este cel mai bun marcator all time, dar şi cel mai bun pasator all time din istoria Champions League.

Haos creat de Coronavirus! Teroare înainte de Lyon - Juventus, în Champions League

Ségolène Royal, fost candidat la prezidenţiale şi fost ministru al Mediului, Dezvoltării Durabile şi Energiei, este uimită de decizia autorităţilor franceze de a permite ca 3.000 de suporteri ai echipei Juventus să vină la Lyon, pentru meciul cu Olympique, din Liga Campionilor, informează lefigaro.fr.

"De exemplu, nu înţeleg de ce unii studenţi care revin din deplasări sunt puşi în carantină, sunt ţinuţi deoparte şi de ce acceptăm venirea suporterilor pentru meci. Asta pare incoerent şi nu înţeleg. Poate că guvernul are informaţii pe care în orice caz publicul nu le are, dar trebuie considerat că poporul francez este matur, că are capacitatea de a înţelege, cu condiţia să aibă sentimentul că i se spun cum stau lucrurile", a declarat Royal, la France 2.

Aproximativ 3.000 de suporteri torinezi au primit permisiunea de a se deplasa la Lyon, la meciul Olympique - Juventus, din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Majoritatea fanilor oaspeţi provine din Piemont, una dintre regiunile din nordul italiei afectate de epidemia de coronavirus.

Afla mai multe despre: olympique lyonjuventus torino 

viewscnt
Articole similare