Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză la naţionala Irlandei! Antrenorul anului pleacă după Cupa Mondială! Cine îi va lua locul

Surpriză la naţionala Irlandei! Antrenorul anului pleacă după Cupa Mondială! Cine îi va lua locul

Rugby

Comentarii

Selecţionerul naţionalei de rugby a Irlandei, Joe Schmidt, declarat cel mai bun antrenor al anului 2018, a anunţat că nu va mai antrena după Cupa Mondială din 2019. Locul său pe banca tehnică va fi luat de Andry Farrell.

Joe Schmidt a avut un an senzaţional cu naţionala Irlandei. Dintr-un total de 12 jocuri disputate în 2018, ”naţionala foii de trifoi” a câştigat 11. Irlandezii au realizat Six Nations Grand Slam la începutul anului, câştigând turneul fără să cunoască înfrângerea. Schmidt a fost declarat cel mai bun antrenor al anului duminică seara, într-o gală desfăşurată la Monaco.

3 trofee Six Nations a câştigat Joe Schmidt în carieră, ca antrenor

Schmidt, în vârstă de 53 de ani, a decis să renunţe la antrenorat pentru a petrece mai mult timp cu familia sa. Acest lucru se va întâmpla după Cupa Mondială din 2019, competiţie ce va avea loc în Japonia. Este antrenorul Irlandei din 2013 şi a reuşit să obţină singura victorie din istorie pe teren propriu în faţa Noii Zeelande.

”Simt că rugby-ul irlandez este pe mâini bune. Oficialii şi jucătorii au făcut o treabă incredibilă în tot acest timp. Am avut parte şi de o susţinere masivă, în special la meciurile de acasă, dar şi în oricare alt loc am jucat. A fost incredibil”, a spus Joe Schmidt, conform BBC Sport.

Locul său va fi luat de actualul antrenor al defensivei, Andy Farrell. ”Este un privilegiu pentru mine să am un rol atât de important. Am învăţat foarte multe lucruri de la Joe în ultimele sezoane şi voi continua să învâţ de la el în perioada următoare, pentru că vom avea de gestionat două turnee extrem de importante în 2019”, a spus Farrell.

Farrel (43 ani) s-a alăturat staff-ului tehnic al Irlandei în 2016, ca antrenor al defensivei. Înainte de această experienţă, Andy a ocupat postul de antrenor secund al Angliei timp de patru ani.

Afla mai multe despre: irlandarugbycupa mondială2019japonianoua zeelandăjoe schmidtandy farrellantrenorsix nationsgrand slamangliadefensivă 

viewscnt
Alte articole
Articole similare