Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriza lui Contra! De la FCM Dorohoi a ajuns la echipa naţională. Poate debuta sub "tricolor" la 27 de ani, cu Spania

Surpriza lui Contra! De la FCM Dorohoi a ajuns la echipa naţională. Poate debuta sub "tricolor" la 27 de ani, cu Spania

CFR Cluj

Comentarii

Cosmin Contra a anunţat lista jucătorilor convocaţi pentru "dubla" cu Spania şi Malta şi printre ei se află şi doi jucători convocaţi în premieră de la CFR Cluj, Mihai Bordeianu şi Adrian Păun.

Chiar dacă cei doi au demonstrat prin prestaţiile lor din acest sezon că merită să îmbrace tricoul echipei naţionale, era greu de crezut că selecţionerul va renunţa la jucători din lotul pe care s-a bazat în ultima perioadă şi că va aduce alţii, în premieră. 

Dacă Păun a fost crescut de CFR şi încă este, relativ, tânăr, la Mihai Bordeianu are o poveste mai specială, căci el este foarte aproape de debutul la echipa naţională împotriva fostei campioane mondiale şi europene, Spania, la 27 de ani. 

DE LA FCM DOROHOI LA ECHIPA NAŢIONALĂ 

Poreclit "omul viespe" după o declaraţie oferită pe când evolua la FC Botoşani, Bordeianu a ajuns la CFR în ianuarie 2018 pentru doar 200.000 de euro. Însă cu doar patru ani înainte de transferul la campioana României, mijlocaşul preferat de Petrescu pentru meciurile din UEFA Champions League juca la FCM Dorohoi, la o vârsta la care cei mai buni fotbalişti sunt pe cale să "explodeze". 

Nu a fost şi cazul lui Bordeianu, care a avut un început greu în fotbal, dar care a demonstrat că prin multă muncă se poate realiza orice. A devenit unul dintre preferaţii lui Petrescu şi exponenţial în jocul CFR-ului. Pe teren la minunea de la Glasgow, fotbalistul născut la Flămânzi are doar patru minute în acest sezon din Liga 1, făcând parte din echipa campioanei pentru Ligă. Acum, după muncă şi răsplată. Bordeianu este cotat la 1,1 milioane de euro, potrivit site-ului transfermarkt.com şi are oportunitatea de a demonstra şi la echipa naţională de ce este unul dintre cei mai buni mijlocaşi din Liga 1. 

“Am avut o stare de ameţeală! Cel puţin la pauză eram ameţit total, nu ştiam ce-i cu mine, dar a fost bine. Acum se interpretează, dar aşa a fost să fie, nu neapărat că m-a înţepat viespea”, a declarat Bordeianu după ce a fost înţepat de o viespe înainte de o evoluţie foarte bună într-un meci Viitorul - FC Botoşani. 

Afla mai multe despre: mihai bordeianuechipa nationalacfr cluj 

viewscnt
Articole similare