Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SURPRIZĂ | Marius Şumudică propune un alt nume pentru noul stadion din Giuleşti. Cum ar vrea să se denumească arena

SURPRIZĂ | Marius Şumudică propune un alt nume pentru noul stadion din Giuleşti. Cum ar vrea să se denumească arena

Liga 2

Comentarii

Marius Şumudică şi-ar dori ca noul stadion din Giuleşti să poarte numele unuia dintre cei mai mari jucători din istoria Rapidului.

Suporterii rapidişti se vor bucura de o nouă arenă, care va fi gata cel mai târziu la începutul anului viitor. Lucările de la stadionul din Giuleşti sunt în urmă faţă de şantierele de la Steaua şi Arcul de Triumf, dar au început să fie înălţate tribunele şi arena prinde contur. 
Marius Şumudică este de părere că noul stadion Rapid ar trebui ”rebotezat” cu această ocazie. Antrenorul lui Gaziantep propuen să se renunţe la vechea denumire, ”Valentin Stănescu” şi să poarte numele unei alte legende a Rapidului:
Reporter: Propunere pentru numele noului stadion Giuleşti...
Şumudică: Dan Coe!

Cine a fost Dan Coe, legenda Rapidului care a dispărut în mod misterios

Dan Coe este una dintre embeleme Rapidului. S-a născut pe 18 septembrie 1941, într-o familie de aromâni. Duce Coe, tatăl său, a fost jucător la Sportul Studenţesc, dar Dan Coe a ales Rapidul, unde a contribuit la primul titlu din istoria clubului. Fundaş de meserie, a devenit unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai Rapidului şi suporterii i-au dedicat şi un cântec: ”Un salut din vechea Troie, pentru faima lui Dan Coe şi înc-o dată că e voie / Ahoe!”.
A strâns 41 de selecţii la echipa naţională, a făcut parte din lotul României pentru Jocurile Olimpice Tokio 1964 şi din cel pentru Cupa Mondială Mexic 1970 - însă la acest turneu n-a jucat deloc. 
În 1971, Dan Coe a lăsat Rapidul după 11 sezoane şi s-a transferat în Belgia, la Antwerp. În 1973 s-a despărţit de belgieni şi a încercat să revină la Rapid, dar n-a mai fost primit. A semnat cu Oţelul, pentru care a jucat până în 1975, când şi-a încheiat cariera. A luat ulterior calea exilului şi s-a stabilit în Germania, unde a reuşit să-şi aleagă şi familia. Dan Coe s-a alăturat însă echipei de la Europa Liberă şi a început să fie vânat de fosta securitate.
De altfel, a murit în condiţii misterioase. Pe 19 octombrie 1981, Dan Coe a fost găsit spânzurat în faţa uşii apartamentului, ancheta a stabilit că s-a sinucis, dar apropiaţii săi n-au crezut niciodată în această ipoteză: ”Nu se sugruma el, l-au făcut ăia că a vorbit una, alta pe la radio. Nu cred că-şi lua el zilele, iubea prea mult viaţa”, a spus Rică Răducanu, fost coleg cu Dan Coe la Rapid şi la echipa naţională. 
 
Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: marius sumudica 

viewscnt
Articole similare