Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză neplăcută în lumea rugby-ului | Un important club australian a fost eliminat din Super Rugby

Surpriză neplăcută în lumea rugby-ului | Un important club australian a fost eliminat din Super Rugby

Rugby

Comentarii

Clubul australian de rugby Western Force a fost eliminat din puternicul campionat al francizelor din ţările emisferei de sud - Super Rugby - printr-o decizie luată de Federaţia de resort din această ţară.

''Decizia de a elimina echipa din Perth are în primul rând raţiuni financiare. Este o zi tristă pentru rugbyul australian, în special pentru fanii lui Western Force'', a declarat preşedintele ARU, Cameron Clyne.

SANZAAR, organismul care tutelează Super Rugby, format din reprezentanţi ai federaţiilor din Australia, Noua Zeelandă, Argentina şi Africa de Sud, a avut o reuniune în urmă cu câteva luni în cadrul căreia s-au adus critici formatului competiţiei cu 18 echipe, luându-se decizia reducerii la 15 participante, vizate cu excluderea fiind formaţii din Australia şi Africa de Sud.

Deja Federaţia de rugby din Africa de Sud a exclus două francize — Cheetahs şi Southern Kings — care s-au alăturat unei competiţii europene, Pro 12 (fosta Ligă Celtică), devenită acum Pro 14.

În schimb, ARU urma să aleagă între Melbourne Rebels şi Western Force.

În martie, oficialii de la Western Force au lansat un apel către suporterii săi în vederea strângerii a 10 milioane dolari australieni, sumă necesară pentru ca gruparea să nu fie exclusă sezonul viitor din Super Rugby.

Săptămâna trecută, miliardarul australian Andrew Forrest a avertizat Federaţia de rugby din Australia să nu excludă echipa Western Force.

''Vreau să fie foarte clar pentru cei de la ARU. Dacă vreţi să excludeţi din competiţie pe Western Force va trebui mai întâi să treceţi peste mine, peste toţi jucătorii echipei, peste toţi suporterii clubului, peste părinţii tinerilor jucători, peste toţi australienii mândri din vestul ţării(...)Voi fi în spatele tuturor acestor oameni care cred într-un drept al lor, pentru că este mai mult decât un meci de rugby. Este dreptul australienilor să susţină acest sport la nivel naţional nu redus doar la partea de est'', a spus atunci Forrest.

viewscnt
Articole similare