Experiențe împreună.
You are here:

Surpriză TOTALĂ în Liga I. Dan Petrescu i-a dat lovitura de graţie lui Hagi şi i-a "furat" jucătorul de naţională. CFR Cluj a bifat cel mai tare transfer

Surpriză TOTALĂ în Liga I. Dan Petrescu i-a dat lovitura de graţie lui Hagi şi i-a "furat" jucătorul de naţională. CFR Cluj a bifat cel mai tare transfergalerie foto

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj nu traversează cea mai bună perioadă, iar campioana României din ultimele trei sezoane îşi pregăteşte deja schimbul de generaţii.

CFR Cluj are mari probleme din toate punctele de vedere, atât la nivelul băncii tehnice, cât şi în lotul de jucători, unde Dan Petrescu a rămas fără mulţi dintre oamenii de bază care au contribuit în ultimele sezoane la trofeele cucerite de ardeleni. Paulo Vinicius şi Mike Cestor sunt doar două exemple, astfel că oficialii campioanei României au fost nevoiţi să transfere de urgenţă un fundaş central cu experienţă. Aşa a ajuns la echipă Syam Ben Youssef, care a mai evoluat în trecut în Liga I la Astra Giurgiu.

Cu Mauro Camora, Ciprian Deac şi Ovidiu Hoban aflaţi la final de carieră, CFR Cluj are nevoie de un schimb de generaţii, iar printre numele în care îşi spun speranţele şefii ardelenilor se regăsesc Cristi Manea şi Denis Ciobotariu. Însă cea mai importantă creştere este cea a lui Cătălin Itu. Descoperit la juniorii CFR-ului, mijlocaşul central de 21 de ani şi-a trecut deja în palmares două titluri de campion al României şi a devenit om de bază în echipa de start a lui Dan Petrescu. În plus, evoluţiile bune de la CFR Cluj l-au adus pe Itu şi în atenţia selecţionerului Adrian Mutu, care l-a convocat constant la ultimele acţiuni ale naţionalei de tineret, astfel că mijlocaşul ardelenilor are acum şi patru prezenţe la reprezentativa României U21.

Surpriză TOTALĂ în Liga I. Dan Petrescu i-a dat lovitura de graţie lui Hagi şi i-a "furat" jucătorul de naţională. CFR Cluj a bifat cel mai tare transfer

Însă puţină lumea ştie că Itu, înainte de a ajunge la CFR Cluj, a trecut pe la FC Viitorul, unde fusese remarcat chiar de Gheorghe Hagi. Mijlocaşul central de 21 de ani a început fotbalul la vârsta de cinci ani, la juniorii Unirii Dej, echipă pentru care a şi debutat în fotbalul profesionist. La doar 14 ani, Cătălin Itu a jucat primul său meci în Liga a III-a, împotriva Gloriei Bistriţa.

După doar un an şi jumătate, Gheorghe Hagi l-a remarcat pe tânărul fotbalist şi l-a chemat în probe la FC Viitorul. Itu şi-a demonstrat calităţile şi în faţa antrenorilor academiei de la Ovidiu, iar constănţenii au semnat cu mjlocaşul un contract pe doi ani şi jumătate. Nu şi-a dus înţelegerea la bun sfârşit, iar după doar un an, Gheorghe Hagi l-a lăsat pe Itu să revină la Unirea Dej. Astfel, în vara lui 2018, mijlocaşul central a fost descoperit de scouterii CFR-ului, care l-au adus la echipă pentru a evolua la juniori.

Evoluţiile bune şi regula U21 din Liga I au făcut ca Itu să fie chemat la echipa mare de Dan Petrescu. Tânărul mijlocaş a făcut faţă cu brio la nivelul primei ligi, iar acum Itu este om de bază în primul 11 al campioanei României şi are prezenţe inclusiv în cupele europene.

  • 650 de mii de euro este cota lui Cătălin Itu, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com
  • 1 gol a marcat Itu în cele 13 meciuri jucate pentru CFR Cluj în toate competiţiile în acest sezon

viewscnt
Articole similare
FOTO Cat de mult sufera Raluca Zenga dupa divortul anuntat de Walter: "Am mintea...