Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

SURPRIZĂ URIAŞĂ | Cine a fost idolul lui Ianis Hagi din Generaţia de Aur: ”Am rămas uimit de cât alerga”. N-a fost tatăl său! :) EXCLUSIV

SURPRIZĂ URIAŞĂ | Cine a fost idolul lui Ianis Hagi din Generaţia de Aur: ”Am rămas uimit de cât alerga”. N-a fost tatăl său! :) EXCLUSIV
Comentarii

Ianis Hagi nu l-a avut idol pe tatăl său, din Generaţia de Aur, ci pe Dorinel Munteanu. Tânărul mijlocaş al lui Rangers spune că a rămas impresionat de efortul pe care-l depunea Dorinel Munteanu în timpul unui meci.

Într-o generaţie marcată de Gică Hagi şi Gică Popescu, Ianis Hagi şi-a ales alt idol. Mijlocaşul de 21 de ani susţine că l-a remarcat pe Dorinel Munteanu şi a rămas impresionat de cât de mult se dăruia pe teren. Atât în apărare, cât şi în atac.

Dorinel Munteanu, idolul lui Ianis Hagi din Generaţia de Aur

Ianis susţine că multă vreme a fost atent la mişcarea jucătorilor din ofensivă, dar, odată cu trecerea la fotbalul profesionist, spune că a urmărit toată echipa. Aşa l-a remarcat pe Dorinel Munteanu, despre care spune că i-a devenit model prin atitudinea din teren.

”Da, îi ştiam pe toţi în mare şi ce îmi mai spunea şi tata de ei, dar cine mi-a plăcut cel mai mult a fost Dorinel Munteanu, am rămas uimit cât alerga, mai ales la Campionatul Mondial din '94. Şi nu neapărat defensiv, dar şi ofensiv cât aducea echipei. Chiar mi-a plăcut foarte mult şi ştiam, mi-a zis tata că a fost un ”8” care făcea de toate, dar până nu îl vezi, şi eu cum eram până la vârsta asta, mă uitam doar la atacanţi, eram cu Adi Ilie, Ilie Dumitrescu, Răducioiu, îi ştiu pe toţi, m-am uitat la majoritatea meciurilor şi fazelor cu ei şi le ştiu. Dar acum, uitându-mă şi la fundaşi, şi la mijlocaşi să văd echipa în ansamblu cum juca, cel care mi-a ieşit în evidenţă, Dorinel Munteanu”, a declarat Ianis Hagi pentru Telekom Sport.

Idolul lui Ianis Hagi din Generaţia de Aur, recordmenul selecţiilor la naţională

Dorinel Munteanu se mândreşte cu un record greu de egalat în fotbalul românesc. Fostul mijlocaş este jucătorul cu cele mai multe selecţii la echipa naţională, 134. Dorinel Munteanu a debutat pentru ”tricolori” pe 23 mai 1991, într-un amical cu Norvegia, câştigat de nordici cu 1-0. Ultima partidă pe care a jucat-o pentru România a avut loc pe 12 septembrie 2007, în amicalul câştigat de Germania cu 3-1. În tot acest timp a reuşit să înscrie de 16 ori.

Autor: Mihai Dolinschi

Afla mai multe despre: dorinel munteanu 

viewscnt
Articole similare