Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă! Diego Simeone atras cu salariu fabulos. Ce echipă vrea să-l aducă pe argentinian

Surpriză uriaşă! Diego Simeone atras cu salariu fabulos. Ce echipă vrea să-l aducă pe argentinian
galerie foto

Fotbal

Comentarii

Diego Pablo Simeone este unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori ai lumii. Ar putea ajunge la Newacastle, anunţă presa din Anglia.

Newcastle United vrea să se transforme într-una dintre cele mai puternice echipe din Europa. După ce clubul a fost preluat de un nou acţionariat, gruparea de pe St. James' Park are planuri măreţe pentru viitor.

Simeone atras cu un salariu fabulos

Potrivit tabloidului britanic The Sun, antrenorul argentinian ar fi alesul ”Coţofenelor” pentru a ghida noul proiect al clubului. Deşi s-a vehiculat intens numele lui Antonio Conte, oficialii clubului ar vrea să-l aducă pe Simeone, tehnicianul care a transformat-o pe Atletico Madrid într-una dintre marile forţe ale Europei.

Noii patroni de la Newcastle vor ca proiectul să crească treptat şi caută un tehnician care să poată ghida clubul pe termen lung.

Pe lângă Diego Pablo Simeone ca antrenor, oficialii britanici îl vor şi pe Andrea Berta, o altă piesă cheie de la Atletico Madrid. Potrivit sursei citate, salariul pe care Simeone l-ar putea primi la Newcastle ar fi mai mare decât la Atletico Madrid. Argentinianul are deja un contract de 20 de milioane de euro pe an, ceea ce înseamnă că noua propunere ar urma să-l transforme în cel mai bine plătit antrenor al lumii, de departe.

Diego Simeone a scris istorie la Atletico Madrid!

Argentinianul a preluat-o pe Atletico Madrid acum zece ani, într-un moment în care clubul era într-o situaţie financiară dezastruoasă.

537 de meciuri are până în prezent Simeone la club, iar 322 dintre ele au fost câştigate. Tehnicianul care a fost campion şi ca jucător cu echipa madrilenă, a adus alte două titluri de campioană a Spaniei şi ca antrenor, două trofee UEFA Europa League şi a calificat-o pe Atletico în două finale de Champions League.

Dincolo de cele zece trofee cucerite la Atletico, Simeone a transformat clubul într-unul extrem de profitabil din punct de vedere financiar. Atletico se poate bate astăzi de la egal la egal cu FC Barcelona sau Atletico Madrid şi a trecut de la o situaţie vecină cu dezastrul din punct de vedere financiar, la un buget comparabil cu cel al marilor echipe din Europa. 

Afla mai multe despre: diego simeoneatletico madridnewcastle 

viewscnt
Articole similare