Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă. Dinamo vrea să se mute pe stadionul Cotroceni. Anunţul făcut de Răzvan Zăvăleanu

Surpriză uriaşă. Dinamo vrea să se mute pe stadionul Cotroceni. Anunţul făcut de Răzvan Zăvăleanu
Comentarii

Stadionul Cotroceni, unul dintre cele mai cunoscute din fotbalul românesc, ar putea fi folosit din nou de o echipă de fotbal.

Stadionul Cotroceni a fost deschis în anul 1995, se află în proprietatea BNR şi a fost un reper în fotbalul românesc de la sfârşitul anilor '90 - începutul anilor 2000.

Însă arena a ieşit din circuit odată cu desfiinţarea echipei FC Naţional, devenită ulterior Progresul.

Stadionul Cotroceni ar putea fi redeschis. Dinamo ar vrea să joace aici

Stadionul BNR are 14.542 de locuri, a fost la un moment dat printre cele mai cochete din ţară, dar acum se află într-un avansat stadiu de degradare.

Decăderea a început odată cu desfiinţarea echipei FC Naţional, cea care îşi disputa meciurile aici. Ulterior, nicio altă echipă n-a mai fost interesată să-şi joace meciurile aici.

Până în 2019, pe stadionul Cotroceni s-au disputat meciuri de oină, însă de atunci arena a fost complet abandonată. Cei de la BNR plătesc periodic pentru igienizare şi pentru întreţinerea gazonului, dar tribunele riscă să se prăbuşească.

Totuşi, Dinamo s-ar putea muta aici. Echipa din Ştefan cel Mare, care doar ce a retrogradat în Liga 2, îşi caută stadion deoarece arena Dinamo urmează să fie dărâmată şi reconstruită.

Prezent la o întâlnire cu reprezentanţii DDB, Răzvan Zăvăleanu - administratorul judiciar al lui Dinamo - susţine că echipa îşi va muta meciurile fie pe stadionul Cotroceni, fie pe Colentina - o arenă de 6.000 de locuri care este în proprietatea ACS Daco-Getica:

”(n.r. întrebat pe ce stadion va juca Dinamo) Pe BNR (în Cotroceni) sau în Colentina. Variantele Giurgiu sau Voluntari sunt secundare”, a declarat Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo.

Totuşi, varianta ca Dinamo să joace pe stadionul Cotroceni este puţin probabilă. În urmă cu un an, reprezentanţii BNR au declarat pentru gsp.ro că tribunele reprezintă un pericol pentru spectatori:

”Tribunele care nu deţin certificate ISU nu au putut fi reparate. Certificatul ISU nu poate fi obţinut din cauza accesului dificil în cazul unui flux mare de persoane, fiind necesară reconfigurarea pentru întreaga zonă”, au explicat cei de la BNR.

Afla mai multe despre: stadion cotroceni 

viewscnt
Articole similare