Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă. Mihai Rotaru nu mai este acţionar majoritar la Craiova. Ce milionar deţine clubul în acte şi datoriile uriaşe pe care le are echipa

Surpriză uriaşă. Mihai Rotaru nu mai este acţionar majoritar la Craiova. Ce milionar deţine clubul în acte şi datoriile uriaşe pe care le are echipa

Superliga

Comentarii

Mihai Rotaru nu mai este acţionar majoritar la Craiova. În documentele oficiale, pachetul majoritar este deţinut de un alt om de afaceri.

Surpriză în acţionariatul Craiovei. Dacă până acum se ştia că Mihai Rotaru este acţionarul principal, în acte avem parte de o schimbare majoră. Omul de afaceri Adrian Andrici este acţionarul majoritar, cu 85% din club. Mihai Rotaru a rămas şi el cu acţiuni la Craiova, însă mai are doar 10%. Diferenţa este deţinută de un alt om de afaceri puţin cunoscut, Laviniu-Dumitru Beze.

Adrian Andrici este un apropiat al lui Mihai Rotaru şi unul dintre cei mai activi jucători la bursă din România. Este acţionar minoritar la mai multe companii, printre care Altur Slatina, Armătura Cluj şi BRK Financial Group. De asemenea, deţine revista Kamikaze şi a fost proprietar al postului de radio City FM.

În 2014, Adrian Andrici a fost implicat într-un dosar deschis de procurorii DNA pentru supraevaluarea unor terenuri. Prejudiciul adus statului a fost evaluat atunci la 61 de milioane de euro o parte din bani ar fi ajuns şi la Adrian Andrici.

Craiova, a doua cea mai mare datorie din Liga 1

În ciuda rezultatelor bune reuşite de Craiova pe plan financiar, în ultimele două sezoane, clubul figurează pe anul fiscal 2018 cu o datorie de 13,4 milioane de euro. Doar CFR Cluj are o datorie mai mare, 20,2 milioane de euro. Se pare că acţionarii Craiovei aplică schema clasică a fotbalului din România, în care împrumută clubul şi încearcă apoi să-şi recupereze banii.

De remarcat că U Craiova CS a reuşit în anul fiscal 2018 să obţină cel mai mare profit de Liga 1, 1,54 milioane de euro.

Afla mai multe despre: mihai rotaru 

viewscnt
Articole similare