Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă! Miliardarul a preluat un club de tradiţie şi aduce un antrenor celebru. Asistă ACUM la meci

Surpriză uriaşă! Miliardarul a preluat un club de tradiţie şi aduce un antrenor celebru. Asistă ACUM la meci

Fotbal

Comentarii

Miliardarul Kyril Louis-Dreyfus a preluat un club de tradiţie din Anglia. Sunderland intră într-o nouă eră

Kyril Louis-Dreyfus, fiul fostului proprietar al clubului Olympique Marseille, a devenit joi, la vârsta de 23 de ani, cel mai tânăr preşedinte al unui club de fotbal din Anglia, completând astfel achiziţionarea clubului Sunderland, care evoluează în liga a treia.

Kyril Louis Dreyfus are planuri mari pentru Sunderland

Tranzacţia a fost finalizată după acordul English Football League (EFL), organismul care patronează campionatele profesioniste din diviziile inferioare ale fotbalului englez.

Fiul lui Robert Louis-Dreyfus a început preluarea controlului clubului în decembrie, după anunţul privind cumpărarea echipei, şi şi-a făcut apariţia săptămâna trecută după meciul pierdut cu 1-2 în faţa celor de la Shrewsbury.

"Sunt mândru să devin un apărător al acestui club foarte iubit, dar sunt conştient de responsabilităţile importante pe care această funcţie le reprezintă", a afirmat el, spunând că este încrezător că va pune "bazele unei echipe solide, care să aibă succes pe termen lung".

Fostul proprietar al clubului Sunderland, Stewart Donald, şi-a păstrat o parte minoritară din capital. El nu a reuşit să redreseze clubul după retrogradarea în al treilea eşalon (League One) în 2018, la doar un an de la retrogradarea din Premier League.

Fostul patron al clubului, Stewart Donald păstrează acţiuni la echipă, dar mărturiseşte că va rămâne în umbră: ”Angajamentul luat de Kyril este ferm. Este un om asumat şi integru, convins că poate face tot ceea ce vrea în fotbal. Am înţeles că a întocmit deja o listă de transferuri interesante. Viziunea sa, dorinţa de a readuce Sunderland pe linia de plutire, sunt doar câteva dintre argumentele pentru care am considerat că este omul potrivit să preia clubul” a mărturisit Donald.

Gruparea ”pisicilor negre” este antrenată în prezent de Lee David Johnston, tehnician adus de la Bristol City în 2020. Potrivit presei britanice, Dreyfus ar vrea un antrenor cu nume pe banca tehnică, iar sursele englezilor susţin că Sunderland a discutat deja cu Nigel Pearson, fost antrenor la Watford sau Leicester. Dar, adevăratele ţinte ar fi Frank Lampard şi Eddie Howe, nume greu de adus în liga a treia în acest moment. Ei ar putea însă prelua Sunderland în Championship, pentru că noua conducere vrea promovarea imediată.

Câştigătoare a Cupei Angliei în 1973, Sunderland evoluase timp de zece sezoane în Premier League. Acum, Sunderland ocupă locul 7 în League One, la doar un punct de ultimul loc de baraj pentru promovare şi speră să intre în sezonul viitor în Championship (liga a doua). Potrivit englezilor, familia Louis Dreyfus are o avere estimată la 5 miliarde de euro! El asistă deja la primul meci al echipei, în deplasarea de la Burton.

Afla mai multe despre: sunderlandkyril louis-dreyfus 

viewscnt
Articole similare