Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Surpriză uriaşă! Pe cine vrea Dănuţ Lupu să vadă campioană în Liga 1: ”Cred că e timpul lor!”

Surpriză uriaşă! Pe cine vrea Dănuţ Lupu să vadă campioană în Liga 1: ”Cred că e timpul lor!”

Superliga

Comentarii

Danuţ Lupu a fost printre invitaţii de gală al meciului de old-boys dintre Dinamo şi Steaua. La final, Lupu a vorbit în exclusivitate pentru Telekom Sport despre mai multe subiecte de actualitate, printre care şi lupta la titlu din Liga 1.

Fostul mare jucător al ”câinilor” a depistat câteva probleme esenţiale de care se loveşte fotbalul românesc în prezent.

Unul dintre motivele regresului fotbalului din Liga 1 şi de la echipa naţională este prezenţa tot mai sporadică a jucătorilor români crede fostul decar al naţionalei: ”Dacă ne uităm puţin în campionatul românesc fiecare echipă românească are doi, trei români, restul numai străini, nu?! Cine suferă din chestia asta? Echipa naţională fiindcă atîta timp cât jucătorii români nu joacă e greu să faci o echipă naţională.  În loc să ne promovăm jucătorii tineri aducem în continuare jucători străini . Cred că este cea mai mare problemă în fotbalul românesc la momentul actual” spune Lupu.

Dar ce altceva îi mai lipseşte naţionalei lui Cosmin Contra? ”Eu cred că au dispărut decarii care puteau la un moment dat să facă diferenţa. Echipa naţională la ora actuală are nevoie de un lot unit , nu de un jucător care să iasă în evidenţă şi trebuie să recunoaştem au dispărut jucătorii de excepţie” a declarat Lupu pentru Telekom Sport.

A jucat şase ani în Ştefan cel Mare şi alţi patru în Giuleşti, dar Lupu o vrea campioană în acest sezon pe U Craiova, o rivală tradiţională a echipelor la care el a evoluat ca jucător şi formaţia care a blocat drumul Rapidului spre titlu în 1997: ”Eu aş vresa să ia campionatul Craiova, e timpul Craiovei spun eu. CFR-ul a dovedit că este o echipă matură care joacă doar şi doar la rezultat şi nu interesează nimic altceva, Steaua care are cel mai bun lot spun eu din fotbalul românesc la ora actuală dar acolo atîta timp cît schimbi antrenorii pe bandă rulantă e greu să faci o echipă” crede Dănuţ Lupu.

14 selecţii a adunat Dănuţ Lupu în echipa reprezentativă a României. În străinătate, el a evoluat pentru formaţiile Korinthos, OFI Creta, Brescia şi Tzafririm Holon.

Afla mai multe despre: danuţ lupu 

viewscnt
Articole similare