Experiențe împreună.
You are here:

Surprize la premiile pentru sportivul european al anului. Primul loc s-a ales între Hamilton şi Nadal. Pe ce loc s-a clasat Ronaldo

Surprize la premiile pentru sportivul european al anului. Primul loc s-a ales între Hamilton şi Nadal. Pe ce loc s-a clasat Ronaldo

Sporturi

Comentarii

Pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton a fost ales sportivul european al anului, în ancheta agenţiilor de presă de pe Bătrânul Continent.

Singurul concurent real pe care Hamilton l-a avut în cursa pentru titlul de sportivul european al anului a fost tenismenul spaniol Rafa Nadal. În votul celor 26 de agenţii de presă europene, Hamilton l-a devensat pe Nadal cu doar 11 puncte, în timp ce restul sportivilor au venit la mare distanţă în spate. În 2019, Hamilton şi-a trecut în cont 11 victorii în Formula 1 şi şi-a adjudecat al şaselea titlu mondial. 

Pentru Hamilton este a doua distincţie de acest gen, după cea primită în 2014. 

Pe ultima traptă a podiumului în ierarhia din acest an s-a clasat schiorul austriac Marcel Hirscher, în timp ce laureatul de anul trecut, Novak Djokovici, s-a clasat abia pe poziţia a patra.

Fotbalul este destul de slab reprezentat în acest top. Doar Virgil Van Dijk (Olanda/Liverpool) a reuşit să prindă TOP 10, pe poziţia a şasea. Cristiano Ronaldo, câştigătorului premiului în 2016 şi 2017,  s-a clasat de această dată doar pe poziţia a 18-a.

Iată cum arată primele locuri din clasamentul premiilor celui mai bun sportiv european al anului:

1. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Formula 1) 151 puncte.

2. Rafael Nadal (Spania/tenis) 140;

3. Marcel Hirscher (Austria/schi alpin) 76;

4. Novak Djokovic (Serbia/tenis) 71;

5. Sifan Hassan (Olanda/Atletism) 69;

6. Virgil van Dijk (Olanda/fotbal) 61;

7. Karsten Warholm (Norvegia/atletism) 47;

Marc Marquez (Spania/motociclism) 47;

9. Giannis Antetokounmpo (Grecia/baschet) 46;

.....

15. Luka Doncici (Slovenia/baschet) 22;

....

18. Cristiano Ronaldo (Portugalia/fotbal) 19;

....

20. Stefanos Tsitsipas (Grecia/tenis) 17.

viewscnt
Articole similare