Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Suspecţi de serviciu! Cinci oameni de la FC Barcelona vor fi daţi în judecată de Messi pentru "scurgerea" cifrelor din contractul său de pe Camp Nou

Suspecţi de serviciu! Cinci oameni de la FC Barcelona vor fi daţi în judecată de Messi pentru "scurgerea" cifrelor din contractul său de pe Camp Nou

FC Barcelona

Comentarii

Leo Messi (33 de ani), superstarul Barcelonei, va da în judecată ziarul spanio El Mundo şi pe cei cinci oameni care aveau acces la datele exact din contractul său de pe Camp Nou. Fotbalistul argentinian a discutat deja cu avocaţii săi şi va dechide un caz în justiţie pentru publicarea datelor confidenţiale din înţelegerea semnată de el în 2017.

Messi e determinat să-şi facă dreptate la tribunal împotriva celor care au scurs către El Mundo cifrele din contractul său cu FC Barcelona.

Ziarul El Mundo, dar şi cei cinci oameni care au avut acces la datele din contractul său, vor fi daţi în judecată de către Messi. Potrivit RAC1, cei cinci oameni care ştiau cifrele exacte din contractul semnat de Messi sunt Josep Maria Bartomeu, fostul preşedinte al Barcelonei, Oscar Grau - fost membru în conducerea sub domnia lui Bartomeu -, Carles Tusquets, gestionarul clubului din prezent, şi Roma Gomez Ponti, şeful departamentului juridic de pe Camp Nou.

Contractul lui Messi "s-a scurs" în presă. Cifre ameţitoare câştigate de argentinian

Duminică, El Mundo a scris că Lionel Messi a semnat, în noiembrie 2017, un contract valabil până în această vară, care îi aduce un venit total de 555.237.619 euro brut, cel mai mare din istoria sportului. Contractul "faraonic" pe patru sezoane, de aproximativ 138 de milioane de euro brut pe an (75 de milioane net), încheiat cu fostul preşedinte Josep Maria Bartomeu, este la originea problemelor financiare ale clubului catalan.

Acordul prevede o primă de reînnoire de 115 milioane de euro şi alta de "fidelitate" de 78 de milioane de euro. Contractul, din care Messi a încasat până în prezent 92 la sută, este descris de El Mundo ca fiind cel mai mare din istoria sportului, într-un moment în care clubul catalan trece printr-o gravă criză financiară. La 12 ianuarie, cotidianul La Vanguardia a scris că gruparea spaniolă a acumulat aproape un miliard de euro datorii şi că ar trebui să ramburseze 420 de milioane de euro înainte de sfârşitul anului 2021.

Afla mai multe despre: leo messijudecataprocessuspectibartomeu 

viewscnt
Articole similare