Experiențe împreună.
You are here:

Suspendarea din atletism a împins-o spre sinucidere: "Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost dusă de paramedici la un spital"

Suspendarea din atletism a împins-o spre sinucidere: "Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost dusă de paramedici la un spital"galerie foto

Diverse

Comentarii

Atleta din Australia, Jessica Peris, a dezvăluit că a încercat să se sinucidă în urma unui scandal „absolut sfâşietor” în sportul în care a devenit campioană.

Jessica Peris a dezvăluit, în timpul emisiunii "SAS Australia" de miercuri seară, că a încercat să se sinucidă acum trei ani. La şase săptămâni de la Jocurile Commonwealth-ului din 2018, Peris a fost depistată pozitiv la un test anti-doping şi a primit o interdicţie de patru ani în ateltism. 

Fiica medaliatei olimpice cu aur, Nova Peris, a fost ulterior nevoită să se retragă din probele Jocurilor Commonwealth-ului.

Ea a povestit momentele grele ale vieţii sale: „Tatăl meu vitreg a murit într-un tragic accident de maşină în 2012. Asta m-a afectat, am crezut că sunt puternică. Am trecut prin multe experienţe traumatizante în trecutul meu. Am crescut într-o cază în care a existat multă violenţă. A fost destul de greu să trăiesc în umbra mamei mele şi pe urmele ei, este o presiune mare de purtat. Nu eram prea interesată de sport în copilărie. Apoi am găsit dragostea pentru atletism", a spus sportiva pentru sursa citată.

Apoi, ea şi-a adus aminte de momentul care i-ar fi putut curma viaţa: „A fost un incident, a trebuit să mă retrag în 2018, după ce am fost depistată pozitiv. A fost absolut sfâşietor. Era peste tot, în fiecare ziar, în fiecare post de televiziune din ţară. A fost greu, foarte greu. Încă mă lupt pentru dreptate, procesul este în desfăşurare şi cred că asta mi-a afectat grav sănătatea mintală".

Galerie foto cu Jessica Peris

Peris a mărturisit că a fost dusă de urgenţă la spital în 2019 după o supradoză de somnifere: "(n.r. - despre tentativa de sucid) Ultimul lucru pe care mi-l amintesc este că am fost dusă din casa mamei mele de către paramedici la un spital. M-am simţit de parcă n-aş avea ieşire.

Nu mai voiam să fiu aici. Este cu siguranţă unul dintre cele mai mari regrete ale mele din viaţă. Dacă nu m-aş fi trezit, fiul meu nu ar avea o mamă, mama mea nu ar avea o fiică. Dar la asta m-a împins (n.r. - suspendarea din activitate)", a adăugat Peris. 

Peris a negat întotdeauna vehement dopajul, susţinând că există erori ale testelor şi a promis că va lupta împotriva verdictului.

Galerie foto cu Jessica Peris

 

viewscnt
Articole similare