Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Te pui cu ea? Campioana care se antrenează cu băieţii la minus 3 grade în zăpadă: "Nu mă menajează nimeni"

Te pui cu ea? Campioana care se antrenează cu băieţii la minus 3 grade în zăpadă: "Nu mă menajează nimeni"

Sporturi

Comentarii

Componenţii lotului naţional de judo au un program spartan în stagiul de pregătire din Poiana Braşov. Florina Bădiceanu, sportivă susţinută de Federaţia Română de Judo, medaliată cu bronz la Campionatul European din 2021, e singura fata din cantonament, dar munceşte cot la cot cu băieţii.

La lotul naţional de tineret de judo al României toată lumea trage tare după vacanţă! Nimeni nu este menajat! Nici măcar Florina Bădiceanu, singura fata din cantonamentul de la Poiana Braşov. 

„Sincer, trebuie să mă adaptez la ritmul lor de muncă, nu contează că sunt fată, am acelaşi program. Nu mă menajează nimeni”, a declarat Florina Bădiceanu, componentă a lotului naţional de tineret de judo al României, pentru Sportsnet.ro.  

Pentru tinerii sportivi susţinuţi de Federaţia Română de Judo, fiecare dimineaţă începe cu „înviorarea” la temperaturi extrem de scăzute. 

“Antrenamentele pe zăpadă sunt destul de grele,  e zăpada cam până la glezne, alunecăm foarte tare. Prima dată, înainte să începem, trebuie să ne luăm de braţ câte 4, 5 şi să bătătorim zăpada” - Eduard Şerban, component al lotului nţional de tineret de judo al României.  

„Dimineaţa când ieşim la antrenamente pe zăpadă sunt foarte obosit , dar frigul ne revigorează. Putem duce antrenamentul cum trebuie” - Darius Dobre, component al lotului naţional de tineret de judo al României.  

Ridică tone de greutăţi la antrenamente  

De la zăpadă, tinereii intră direct în sala de forţă, de unde ies peste câteva ore.  

„La antrenamentul de forţă, la programul de împins culcat,  în total împingem 10 tone. 10 serii ori 10 repetări. lucrăm cu 90 sau 100 de kg” - Eduard Şerban, component al lotului naţional de tineret de judo al României. 

Medaliată cu bronz la campionatul european din 2021, Florina Bădiceanu ţine pasul cu băieţii din lot. Ea luptă la 52 de kilograme, iar la sală ridică sute de greutăţi.  

„Depinde ce program avem. Împing 50 de kilograme, la înrămat 55, iar pus pe piept 40. Dimineaţă am făcut 10 serii ori 10 repetări” --Florina Bădiceanu, componentă a lotului naţional de tineret de judo al României.  

În Poiană, între două antrenamente, sportivii mai au şi puţin timp de relaxare. 

„Când jucăm fotbal,  facem pariuri pe desterturi. Este felul nostru preferat de mâncare. Mie îmi plac cel mai mult clătitele” – Ioan Dzitac, component al lotului naţional de tineret de judo al României.   

28 de sportivi în cantonament  

În cantonamentul din Poiana Braşov sunt 28 de sportivi, 10 din lotul naţional de tineret şi 18 din lotul naţional de juniori. Aceştia sunt însoţiţi de antrenorii Valentin Ioniţă, Dragoş Bolbose şi de kinetoterapeutul Ştefan Toma.  

În stagiul de pregătire de la munte, atunci când au puţin timp liber, sportivii petrec ore bune pe reţelele de socializare uitându-se la clipuri cu diferite antrenamente de judo sau exerciţii pe care le pot introduce în antrenamentele lor la sala de forţă.  

“Ne place să stăm pe telefon, să ne relaxăm. Socializăm între noi, dar ne mai place să petrecem timpul pe reţelele de socializare, pentru că altceva nu prea avem ce să facem. Folosim des TikTok-ul. Eu mă uit la edituri cu sportivi care lucrează la sală, urmăresc foarte mult judo. Găseşti şi lucruri bune pe această aplicaţie, trebuie doar să cauţi ca să îţi apară” - Darius Dobre, component al lotului naţional de tineret de judo al României.  

Afla mai multe despre: florina bădiceanuflorina bădiceanu judo 

viewscnt
Articole similare