Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Teja şi Becali s-au pus de acord. El este primul transfer al FCSB! Unde va juca şi cine sare din primul 11

Teja şi Becali s-au pus de acord. El este primul transfer al FCSB! Unde va juca şi cine sare din primul 11

FCSB

Comentarii

FCSB a avut mari probleme în defensivă în prima parte a campionatului. Dincolo de accidentările care au afectat atât evoluţia jucătorilor, cât şi evoluţia echipei în general, Nicolae Dică s-a trezit cu ambii fundaşi centrali puşi la zid de către finanţatorul echipei. Atât Bogdan Planici cât şi Mihai Bălaşa vor avea odată cu reluarea campionatului concurenţă.

Celor doi titulari de până acum, dar şi lui Marko Momcilovic (care a mai evoluat în această zonă) li se va alătura Iulian Cristea (24 de ani) de la Gaz Metan Mediaş.

Dorit cu insistenţă ce Gigi Becali, Cristea a primit un sprijin uriaş pentru a se transfera la FCSB după ce roş-albaştrii l-au numit pe banca tehnică pe Mihai Teja.

Cristea măsoară 1.85 de centimetri şi s-a născut pe 17 iulie 1994, la Mediaş. În actuala ediţie de campionat, fotbalistul medieşan a evoluat în 20 meciuri, a marcat două goluri şi a reuşit alte două pase de gol.

Rezervă în sezonul trecut şi folosit cu precădere ca mijlocaş

Cristea a explodat abia sub comanda lui Mihai Teja, pentru că în sezonul trecut el nu a evoluat constant la formaţia medieşană. În sezonul 2017-2018 în dreptul fotbalistul de 24 de ani găsim 7 meciuri în Liga 1 şi alte 5 meciuri în Cupa României.

Asta ar fi însă cea mai mică dintre problemele lui Cristea. Cu toate că poate evolua ca fundaş central, Iulian a jucat în marea majoritate a meciurilor în Liga 1 ca mijlocaş defensiv.

În 44 de meciuri Cristea a fost folosit în linia mediană, iar în alte 9 ca mijlocaş defensiv clasic. Conform transfermarkt în doar 24 de partide Iulian Cristea a fost folosit ca fundaş central, poziţie în care va fi cel mai probabil folosit la FCSB.

Cine sare din schemă de la FCSB

Cel mai probabil, Mihai Bălaşa va fi fotbalistul sacrificat de Teja din formula de start a roş-albaştrilor. Fundaşul central a fost deseori criticat de Gigi Becali: ”Când ajunge mingea la el, tremur. I-am mărit şi salariul şi el ne nenoroceşte” a tunat patronul FCSB-ului la adresa fostului jucător de la Viitorul şi Crotone.

Cristea va juca în centrul defensivei roş-albastre alături de Bogdan Planici, în timp ce Mihai Bălaşa va fi alternativa pentru zona centrală, dar şi pentru flancul drept, la Romario Benzar. 

Mihai Teja îl consideră pe Iulian Cristea mult mai compatibil cu sârbul Planici. Amândoi pot ieşi cu minge jucată din defensivă, par mai buni în jocul aerian şi mai mobili decât Mihai Bălaşa. Internaţionalul român are în schimb de partea sa un plasament mai bun şi o viteză de deplasare mai mare, fiind mai rapid decât Planici şi Cristea. În duelurile unu contra unu, Iulian Cristea îşi foloseşte foarte mult corpul, dar poate fi uşor prins pe picior greşit de un jucător mobil şi rapid. 

Dacă va confirma la FCSB, fundaşul-mijlocaş de la Gaz Metan pune în pericol continuitatea lui Bălaşa în tricoul roş-albaştrilor, fotbalist cu aspiraţii de lot naţional şi care foarte probabil nu se va împăca uşor cu noul său statut. 

  • 750 de mii de euro este cota de piaţă a lui Iulian Cristea
  • 1.800 de minute a jucat în acest sezon pentru Gaz Metan
  • 5 cartonaşe galbene a încasat în actualul sezon

Afla mai multe despre: mihai tejaiulian cristeamihai bălaşabogdan planicifcsbgigi becali 

viewscnt
Articole similare