Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Telefonul care i-a schimbat viaţa celui care a devenit "Il Professore". De la gândul retragerii la transferul în Serie A, în doar două luni

Telefonul care i-a schimbat viaţa celui care a devenit "Il Professore". De la gândul retragerii la transferul în Serie A, în doar două luni
Comentarii

Gian Piero Gasperini şi gaşca sa "nebună" de la Atalanta au reuşit în ultimii doi ani să pună Bergamo, un oraş cu puţin peste 100 de mii de locuitori, pe harta fotbalului european.

În umbra unui fotbal îmbâcsit de transferuri pe zeci şi sute de milioane de euro, acaparat de fotbalişti cu jumătate de normă în social media şi de agenţi mai influenţi decât ar trebui, s-a înălţat Atalanta, echipa pentru care spectacolul oferit şi bucuria suporterilor sunt lucruri mult mai importante decât golaverajul.

Gian Piero Gasperini, antrenorul căruia conducătorii lui Inter Milano i-au dat şanse să arate ceea ce poate vreme de cinci etape a primit creditul necesar la Atalanta, începând cu vara lui 2016. Tehnicianul de 62 de ani a transformat nişte jucători de duzină într-un comando ofensiv mărşăluind până în sferturile de finală din UEFA Champions League, cu puţin peste 100 de milioane de euro, bani cheltuiţi în patru ani. 

Printre fotbaliştii low-cost ţintiţi de Gasperini se numără Josip Ilicic, slovenul care la 32 de ani se află la cel mai bun sezon din carieră. O carieră care a fost foarte aproape să se încheie înainte să înceapă cu adevărat. Mai mult rezervă la Interblock, în ţara natală, Ilicic a retrogradat cu echipa în liga secundă. Fără prea mari perspective, "Il Professore" a luat foarte în serios gândul retragerii, la doar 21 de ani. 

Un telefon primit după o lună de la momentul retrogradării i-a schimbat radical viaţa şi cariera. Maribor l-a căutat pe Ilicic prin vocea fostului mare internaţional sloven, Zlatko Zahovic, care l-a făcut să se răzgândească. Debutul la cea mai titrată echipă a Sloveniei a fost fabulos. Mijlocaşul a înscris de două ori contra lui Hibernians în Europa League, iar în turul următor a marcat contra lui Palermo.

Italienii au fost fermecaţi de Ilicic, iar slovenul s-a mutat în Sicilia după mai puţin de două luni petrecute la Maribor. A fost apreciat la Palermo , apoi la Fiorentina, dar a devenit idol la Bergamo. Ilicic este unul dintre fotbaliştii exponenţiali ai lui Gasperini, iar cifrele stau mărturie.

Ilicic are 49 de goluri în 106 meciuri la Atalanta, iar vârful a fost atins în acest sezon, în care "Il Professore" a marcat 21 de goluri şi a oferit 9 pase decisive, în 29 de meciuri.

5,75 milioane de euro a plătit Atalanta pe Ilicic pentru a-l aduce de la Fiorentina, în 2017.

 

Afla mai multe despre: ilicicatalantagasperini 

viewscnt
Articole similare