Experiențe împreună.
You are here:

Temerile medicilor după ce sportivii au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Ce probleme pot apărea

Temerile medicilor după ce sportivii au fost depistaţi pozitiv cu coronavirus. Ce probleme pot apărea
Comentarii

Federaţia doctorilor sportivi va cere teste suplimentare pentru sportivii deja infectaţi cu coronavirus. Medicii se tem de probleme cardiace, deşi sportivii vor fi declaraţi vindecaţi.

Conform News.ro, numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depăşit 600.000 de la depistarea virusului în urmă cu trei luni în China, potrivit cifrelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins, scrie The Guardian.

Conform hărţii interactive a Universităţii, 601,478 de persoane au fost confirmate cu Covid-19, cu 27.862 decese din cauza bolii. Până acum, 131.826 s-au recuperat.

Statele Unite se află pe primul loc după numărul de cazuri oficiale, cu 104.837, urmate de Italia, cu 86.498, în timp ce China a înregistrat 81.948.

Ce se întâmplă cu organismul după infectarea cu COVID-19

Medicii speră ca în cel mult 10 zile să aibă pregătit un protocol pentru teste medicale. În urma primelor 155 de autopsii, umările ale infectării cu coronavirus sunt legate de leziuni şi patologii: hipertensiune, aritmie, leziuni cardiace acute şi până la 70 la sută dintre bolile cardiace ischemice, conform medicului italian Pregliasco, notează Corrieredellosport.it.

Medicii încearcă să prevină problemele grave pe care sportivii le-ar putea “moşteni” de pe urma infectării cu COVID-19. De asemenea, doctorii se tem că pneumonia interstiţială provocată de virus ar putea provoca probleme pulmonare şi cardiovasculare.

Calvarul prin care a trecut Dybala, infectat cu coronavirus: "Abia puteam să respir"

Paulo Dybala (26 de ani) a fost al treilea jucător infectat cu coronavirus de la Juventus, după Daniele Rugani şi Blaise Matuidi.

Atacantul argentinian a acordat un interviu pentru canalul de YouTube al lui Juventus în care a vorbit despre clipele grele prin care a trecut: "Aveam simptome puternice. Abia puteam să respir, nu puteam să fac nimic după cinci minute. Mă dureau muşchii", a spus Dybala.

Decarul de la Juventus şi-a liniştit însă fanii şi a spus că el şi iubita lui se simt mult mai bine acum: "Acum pot să mă mişc mai bine, să merg şi să mă antrenez. Din fericire, eu şi Oriana ne simţim mai bine".

 

 

 

viewscnt
Articole similare
Mesajul sfasietor trimis de Vanessa Bryant la 1 an de la disparitia lui Kobe si a fiicei Gianna