Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tempestini, învingător clar pe Transfăgărășan. Trei din trei în Raliul Argeșului

Tempestini, învingător clar pe Transfăgărășan. Trei din trei în Raliul Argeșului

Sporturi cu motor

Comentarii

Simone Tempestini s-a impus pentru al treilea an consecutiv în Raliul Argeșului, câștigând 7 dintre cele 8 probe speciale programate în weekend, inclusiv cele 4 de pe Transfăgărășan. Pilotul de 25 de ani a revenit în fotoliul de lider și e mare favorit pentru a câștiga al șaselea titlu din carieră.

În premieră la bordul noului model Škoda Fabia Rally2 evo, același cu care va fi prezent în Campionatul European, Tempestini a încheiat runda cu un avantaj de 48,5 secunde în fața lui Sebastian Barbu și a fost mai rapid cu 2 minute și 50 de secunde decât Dan Gîrtofan.

Singura sincopă din Argeș pentru Tempestini și copilotul său Sergiu Itu a fost în a doua probă specială când au fost depășiți cu 3,8 secunde chiar de colegii lor de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca și Sebastian Itu. De altfel, în cei 3 ani de participare la Raliul Argeșului, Tempestini a cedat doar două probe speciale dintr-un total de 20.

A cincea rundă din Campionatul Național de Raliuri Betano s-a dovedit o adevărată provocare pentru piloți. Dintr-un total de 74 de echipaje înscrise la start, doar 53 au ajuns la finiș. Au fost înregistrate și câteva accidente, care au necesitat intervenția ambulanței, însă sportivii sunt în afara oricărui pericol datorită măsurilor de securitate suplimentare de pe mașinile de concurs impuse de federație.

Printre cei care au abandonat s-a numărat și Bogdan Marișca, liderul interimar al campionatului până etapa trecută. Pe locul 2 în acel moment, veteranul campionatului a ieșit în decor chiar pe ultima probă specială a zilei 1 de concurs, când a lovit un parapet.

Următoarea etapă va avea loc pe 3-4 iulie la Bacău, când e programat Raliul Moldovei, primul pe macadam din actualul sezon.

Afla mai multe despre: tempesstiniraliul argesului 

viewscnt
Articole similare