Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Teste de sarcină fără acordul handbalistelor la un club profesionist din Franţa

Teste de sarcină fără acordul handbalistelor la un club profesionist din Franţa

Handbal

Comentarii

Asociaţia franceză a handbalistelor şi handbaliştilor profesionişti (AJPH) a anunţat, joi, într-un comunicat, că teste de hormoni de sarcină au fost efectuate fără consimţământul jucătoarelor unui club din liga profesionistă franceză, informează lequipe.fr.

"Analize ale nivelului hormonilor Beta hCG pentru descoperirea sarcinilor ar fi fost prescrise de medic fără consimţământul jucătoarelor. După ce a intrat în posesia reţetelor care atestă aceste analize, AJPH a trimis o scrisoare clubului şi medicului şi a informat instanţele şi partenerii sociali. Acest tip de control este totalmente ilegal, încalcă viaţa privată a jucătoarelor şi aduce o gravă atingere intimităţii lor", se arată în comunicatul AJPH, în care nu se precizează numele clubului.

Contactată de AFP, Liga Feminină de Handbal (LFH) a indicat că a luat legătura cu clubul în cauză şi aşteaptă explicaţii.

Conform France TV Sport, ar fi vorba de gruparea Nantes Atlantique Handball, locul 3 în prima ligă, condus de Arnaud Ponroy.

La acestă formaţie joacă Alexandrina Barbosa, care a evoluat la Rulmentul Braşov şi Oltchim Râmnicu Vâlcea, şi Camille Ayglon, care a fost la CSM Bucureşti.

Afla mai multe despre: teste de sarcina handbaliste 

viewscnt
Articole similare