Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

The Guardian, despre declaraţiile lui Ion Ţiriac la adresa Serenei Williams: "Nu este nimic şocant. El a mai făcut astfel de remarci"

The Guardian, despre declaraţiile lui Ion Ţiriac la adresa Serenei Williams: "Nu este nimic şocant. El a mai făcut astfel de remarci"

Tenis

Comentarii

Publicaţia The Guardian scrie, într-un editorial, despre declaraţiile lui Ion Ţiriac la adresa Serenei Williams, subliniind că nu este nimic şocant în atitudinea omului de afaceri, care a mai avut astfel de remarci la adresa sportivei americane.

Ce scrie The Guardian despre conflictul dintre Serena Williams şi Ion Ţiriac

"Serena a a atras atenţia în ultimele zile după ce Ion Tiriac, fost jucător şi acum proprietar al Madrid Open, a făcut mai multe comentarii la adresa ei. Tiriac apărea la o emisiune de televiziune românească şi a fost întrebat dacă avea îndoieli înainte de finala Wimbledon din 2019 a Simonei Halep. El a răspuns referindu-se la Williams, adversara româncei ca la un monstru. "La această vârstă şi greutatea pe care o are acum, nu se mişcă la fel de uşor ca acum 15 ani", a spus el.

„Serena a fost o jucătoare senzaţională. Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage ”. Singura surpriză a fost că jurnalistul cu care vorbea, Irina Pacurariu, l-a provocat direct. "Sunteţi rău. Aţi fost foarte misogin de fiecare dată când aţi judecat-o pe Serena ”, a spus ea. Nimic din toate acestea nu este un şoc. Tiriac a avut comentarii similare despre Williams de mai multe ori. Acest lucru reflectă cu ce s-a confruntat Williams de-a lungul carierei sale. Chiar şi atunci când nu există niciun motiv pentru care numele ei să fie rostit, la un moment dat va avea de-a face cu comentariile rasiste şi / sau sexiste ale persoanelor aflate în poziţii importante în cadrul propriului sport", scrie sursa citată.

The Guardian reaminteşte mai multe remarci privind-o pe Serena. Astfel, în urmă cu doi ani, în primele luni de la întoarcerea din concediul de maternitate, Tiriac a spus: „Cu tot respectul, are 36 de ani şi 90 de kilograme”. „Aş vrea să văd altceva, aş vrea să văd o jucătoare precum Steffi Graf.” În 2017, la scurt timp după ce Williams şi-a anunţat sarcina, bunul prieten şi conaţional al lui Tiriac, Illie Năstase, căpitanul Fed Cup al României, a comentat copilul nenăscut al lui Williams în timpul meciului cu Marea Britanie. „Să vedem ce culoare are. Ciocolată cu lapte?".

În 2018, după ce Williams s-a întors la competiţia de Grand Slam din Paris, purtând un body, preşedintele federaţiei franceze, Bernard Giudicelli, a declarat că va interzice astfel de ţinute. „Cred că uneori am mers prea departe”, a spus el. „Ţinuta Serenei din acest an, de exemplu, nu ar mai fi acceptată. Trebuie să respecţi jocul şi locul”.

"În 2014, Shamil Tarpişev, preşedintele federaţiei ruse de tenis, s-a referit la Serena şi sora ei, Venus, ca fraţii Williams într-un talk show. Stând liniştită în stânga, era vechea rivală a lui Williams, Elena Dementieva. La Fed Cup, Năstase a fost abuziv faţă de o jurnalistă britanică şi de căpitanul Marii Britanii, Anne Keothavong. În 2016, directorul turneului Indian Wells, Raymond Moore, a spus: „Dacă aş fi jucătoare, m-aş pune în fiecare seară în genunchi să îi mulţumesc Domnului că Roger Federer şi Rafa Nadal s-au născut pentru că ei duc acest sport mai departe", notează The Guardian.

"Fiind o femeie de culoare şi una dintre cele mai proeminente figuri sportive din lume, niciun sportiv nu primeşte abuzuri mai consistente decât Williams. Când apar aceste incidente, este uşor să concluzionăm că este suficient de puternică şi are destul succes pentru ca aceste lucruri să nu o deranjeze. Dar după două decenii de la sfârşitul misoginiei, este dificil să ne imaginăm că aceste incidente nu şi-au lăsat amprenta. Cu toate acestea, peste o săptămână va călători în Australia pentru a începe cel de-al 25-lea sezon al carierei sale", se mai arată în editorialul din The Guardian.

Afla mai multe despre: ion tiriacserena williamsthe guardian 

viewscnt
Articole similare