Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"The Rock" din sportul românesc: "Par fioros, dar sunt sensibil!"

"The Rock" din sportul românesc: "Par fioros, dar sunt sensibil!"galerie foto

Sporturi

Comentarii

Cel mai bun aruncător de greutate din România, aflat la un pas de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris, vrea să joace în filme! Rareş Toader iubeşte poveştile poliţiste şi de spionaj, iar visul lui este să împartă platourile de filmare cu celebrul Dwayne „The Rock” Johnson. Atletul a dezvăluit că a început sportul practicând bob!

Rareş Toader, cel mai bun sportiv din România la aruncarea greutaţii, este la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru sportivul de 26 de ani ar fi a doua participare la cea mai mare competiţie sportivă din lume.  

„Este un vis pe care orice atlet şi-l doreşte şi este motivul principal care îi dă încredere şi îl motivează zilnic  să meargă la antrenamente”, a declarat Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii, pentru Sportsnet.ro.   

Sportivul de 1,84 şi 105 kilograme este pasionat de serialele şi filmele de spionaj! Şi-ar dori să devină actor!  

“Dacă aş avea o ofertă să joc într-un film, cu siguranţă nu aş refuza-o. Sunt foarte pasionat de spionaj şi tot ce ţine de James Bond” - Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.   

Rareş şi-a găsit şi parterenul ideal de film! 

„Bineînţeles The Rock care este cel mai reprezentativ pentru fizicul şi caracterul meu”- Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.    

„La concursuri sunt ca un leu la vânătoare”  

Rareş Toader face sport de mic, iar în paralel cu atletismul a practicat o disciplină de iarnă. 

„Am cochetat o bună perioadă a copilăriei cu bobul. Am şi participat la Campionatul naţional de starturi” - Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.    

Ca să fie cel mai bun în sportul pe care îl practică Rareş a sacrificat tot! Nici la capitolul timp liber nu stă prea bine! 

 „Timp liber am duminica, dar în mare parte mă odihnesc. Mai am o zi sau două de Crăciun sau de Revelion, dar merg la antrenament dimineaţa şi apoi din nou a doua zi la antrenament” - Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.     

Cu o săptămână înaintea fiecărui concurs, atletul intră deja în febra competiţiei. El are acelaşi ritual de la care nu se abate. 

 „Nu mănânc foarte mult în ziua competiţie, îmi place să fiu mai alert, ca un leu la vânătoare, îmi place să fiu cât mai înfometat să pot să performez. Stau singur, meditez, vreau să vizualizez competiţia respectivă ” - Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.     

Vine după o accidentare la şold    

Rareş a avut un an 2023 greu, cu o accidentare la şold care i-a dat mari bătăi de cap.    

„Din punct de vedere sportiv a fost un an destul de dificil, am întâmpinat şi nişte accidentări, mai exact la începutul anului, în februarie. Am participat la un concurs internaţional în Praga şi acolo am simţit o durere profundă de şold. Eram în curs de pregătire pentru Campionatele Europene de la Istanbul unde am şi obţinut locul 9 sub accidentare. A fost un an cu multe provocări şi personale şi sportive, dar am reuşit să trec cu bine peste toate” - Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii.    

Baremul de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris este de 21,40 metri, iar recordul personal al sportivului este de 21,29 metri.   

 „În 2023 am reuşit 20,84 metri, în luna mai, după care m-am chinuit cu accidentarea de la şold. Sunt convins că puteam şi mai mult. La antrenamente am avut nişte rezultate care îmi dau speranţă pentru anul acesta” -Rareş Toader, multiplu campion naţional în proba de aruncare a greutăţii. 

 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: rareş toaderrareş toader aruncator de greutatejocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare