Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Theo Corbeanu a semnat cu o altă echipă din Anglia. Canadianul de origine română, pe urmele lui Dan Petrescu

Theo Corbeanu a semnat cu o altă echipă din Anglia. Canadianul de origine română, pe urmele lui Dan Petrescu
Comentarii

Canadianul de origine română, Theo Corbeanu, a ajuns la Sheffield Wednesday, sub formă de împrumut.

Formaţia unde Dan Petrescu a jucat în sezonul 1994-1995 l-a împrumutat pe canadianul de origine română, Theo Corbeanu. Fotbalistul care aparţine de Wolverhampton va juca pentru un sezon la gruparea antrenată de Darren Moore şi va purta numărul 23 pe tricou.

Din păcate, Corbeanu va evolua în liga a treia engleză, după ce Sheffield a retrogradat în sezonul trecut din Championship. Formaţia patronată de miliardarul Dejphon Chansiri s-a clasat pe ultimul loc în liga a doua engleză şi va ataca promovarea în noul sezon al ligii a treia.

Wednesday l-a numit în această vară pe banca tehnică pe jaimacanul Darren Moore, fost antrenor la West Brom şi Doncaster Rovers şi fost jucător la echipe ca Derby County, West Bromwich sau Bradford. Theo Corbeanu  a strâns 13 meciuri pentru naţionalele de juniori U16 şi U17 ale României:  "Am reprezentat România la nivel de tineret. Nu am făcut-o pentru Canada, fiindcă nu am fost selectat pentru echipa U15. Aşa că mi-am spus că vreau să joc fotbal internaţional, pentru că asta făceau cei mai talentaţi jucători. Am contactat România, mi-au spus că mă cunosc şi că mă urmăresc. Le-am trimis câteva clipuri cu mine şi am început să vorbim. Am primit o convocare împotriva Irlandei şi am debutat în septembrie 2017

Am ales Canada acum, după câţiva ani, pentru că am simţit că este un lucru corect în acest moment, deoarece are o generaţie foarte promiţătoare de jucători. Mai ales cu toată emoţia de a găzdui Cupa Mondială din 2026. Am crezut că pot face parte din această aventură. Asta m-a motivat şi m-a inspirat. Mi-am dorit întotdeauna să joc pentru Canada, dar aşa cum am spus, cu câţiva ani în urmă nu am fost selectat", a recunoscut Corbeanu.

Născut la Hamilton, Ontario, Corbeanu joacă în poziţia de extremă sau atacant şi măsoară 1.88 m. A ajuns la Wolverhampton în 2018 şi a jucat în Premier League în acest an, primul său meci pentru ”lupi”. Are deja şase prezenţe în naţionala Canadei şi două goluri marcate.

Afla mai multe despre: theo corbeanu 

viewscnt
Articole similare