Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thiago Motta revoluţionează fotbalul. Sistemul său de joc este INCREDIBIL! ”Portarul este mijlocaş, atacantul este fundaş”

Thiago Motta revoluţionează fotbalul. Sistemul său de joc este INCREDIBIL! ”Portarul este mijlocaş, atacantul este fundaş”

PSG

Comentarii

La PSG, Motta a lăsat o impresie foarte bună şi a fost extrem de apreciat de fani şi de oficialii clubului. În prezent, fostul mijlocaş defensiv al echipei pariziene a preluat grupa Sub 19 ani a clubului. Ideea sa despre fotbal este incredibilă. Thiago vorbeşte despre un sistem de joc 2-7-2, care cel puţin pe hârtie, arată foarte ciudat.

Motta a jucat fotbal la cel mai înalt nivel, iar printre antrenorii cu care a colaborat se numără tehnicieni cu greutate percum Van Gaal, Mourinho, Laurent Blanc sau Frank Rijkaard.

Hyperofensiv! Aşa vrea Motta să joace pe viitor cu echipele sale: ”Pentru mine sistemele de joc nu există. Sunt doar nişte numere pe hârtie, care te păcălesc. Poţi juca într-un sistem cu 5 fundaşi şi să joci de fapt foarte ofensiv, sau poţi să joci cu 3 sau 4 fundaşi şi să te aperi foarte jos” susţine Thiago Motta.

 

 

Într-un sistem 2-7-2 aşa cum îl prezintă el, portarul ar deveni practic jucător de câmp. Motta răspunde: ”Nu, e doar unul dintre cei 7 mijlocaşi. În filosofia mea, atacantul e primul dintre fundaşi, iar portarul primul atacant. Orice atacant trebuie să pună presiune să recupereze mingea. Muncă de fundaş, nu?”.

Fundaşii laterali din sistemul lui Motta ar fi plasaţi undeva foarte sus, iar echipa sa ar urma să atace şi cu portarul, dar şi cu linia de fund la mijlocul terenului: ”Toţi trebuie să ştie să se apere” explică Motta.

 

Îl apără pe Jose Mourinho: ”E un câştigător!”

Thiago Motta a evoluat sub comanda lui Jose Mourinho la Inter Milano. Fotbalistul italo-brazilian îl înţelege perfect pe fostul său antrenor: ”E un câştigător! Nu are în cap decât ideea asta, de a câştiga. Nu-i pasă cum o face. Apreciez asta la el” spune Motta. 

”Mourinho îşi caută duşmanii. Dacă nu îi are şi-i face. Aşa lucrează cel mai bine. Mulţi pică în plasa lui, dar altfel, în afara terenului e un tip absolut agreabil. Şi un uriaş antrenor” a mai spus Thiago Motta.

Afla mai multe despre: thiago mottapsgsistem de jocjose mourinho 

viewscnt
Articole similare