Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thiem - Nadal, marea finală Roland Garros 2019! Austriacul vrea revanşa după înfrângerea din 2018

Thiem - Nadal, marea finală Roland Garros 2019! Austriacul vrea revanşa după înfrângerea din 2018

Tenis

Comentarii

Austriacul Dominic Thiem, locul 4 ATP, s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului de la Roland Garros, trecând în semifinale de liderul ATP, sârbul Novak Djokovici.

Finala de la Roland Garros va fi o reeditare a celei de anul trecut. Dominic Thiem a reuşit să treacă de Novak Djokovic după cinci seturi şi două zile şi 4 întreruperi: 6-2, 3-6, 7-5, 5-7, 7-5

După ce ieri Thiem şi Djokovic au fost opriţi de condiţiile meteo extreme, la scorul de 1-1 la seturi şi 3-1 pentru austriac, semifinala s-a reluat astăzi cu un Nole reîncărcat. Sârbul, numărul 1 mondial, a revenit şi a avut şanse de a câştiga setul al treilea, dar tot Thiem a fost mai puternic: l-a adjudecat cu 7-5.

Câştigător în 2016, Djokovic a răspuns cu un 7-5 similar şi a doua semifinală a intrat în decisiv.

Djokovic a început mai slab, a fost condus cu 4-1 şi ploaia a venit peste arena  Philippe Chatrier şi i-a dat o şansă lui Novak să se reîncarce.

Novak recuperat break-ul şi a împins scorul până la 5-5, dar Thiem, numărul 4 mondial, a avut ultimul cuvânt.

În ultimul act, Rafael Nadal, cel mai bun jucător pe zgură din istoria sportului, cu 11 titluri la Roland Garros, va pleca din nou din postura de favorit. Scorul întâlnirilor directe este 8-4 pentru spaniol şi 7 la 4 pe zgură.

Anul acesta însă, în singura lor confruntare directă, s-a impus Dominic Thiem. A fost 6-4, 6-4, în semifinala de la Madrid.

Nadal l-a învins însă pe austriac în ultimul act de la Roland Garros, în 2018, şi nu i-a cedat niciun set. De alftfel, Nadal conduce cu 4-0 în meciurile de la turneele de Mare Şlem.

Afla mai multe despre: thiemdjokovicroland garros 

viewscnt
Articole similare