Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thomas Lièvremont, impresionat de atitudinea stejarilor! România - Belgia, live pe Telekom Sport 3, sâmbătă, de la 13:00

Thomas Lièvremont, impresionat de atitudinea stejarilor! România - Belgia, live pe Telekom Sport 3, sâmbătă, de la 13:00

Rugby

Comentarii

ROMÂNIA - BELGIA e LIVE pe Telekom Sport 3, sâmbătă, de la 13:00.

Francezul Thomas Lièvremont, antrenor al jocului in tuşă pentru echipa României la meciurile cu Rusia şi Belgia, a declarat că i-a plăcut atitudinea jucătorilor români, care au fost foarte deschişi şi foarte receptivi la toate propunerile.

"Sunt lucruri care pot face diferenţa într-un meci, de la poziţia picioarelor celor care susţin prinzătorii, unghiul corpului celui care prinde în tuşă, felul în care prinzătorul coboară cu balonul pentru a-şi pune echipa cât mai rapid în atac, la poziţia braţelor, sunt multe detalii care ţin de această tehnică. Jucătorii români compensează unele lipsuri prin dorinţa de a da totul, prin faptul că ascultă, sunt receptivi la ceea ce le ceri şi îşi dau silinţa. În primul rând, am cunoscut o echipă a României într-un moment destul de delicat, care a venit după o săptămâna complicată, după un meci pierdut în Spania, o echipa căreia îi lipsea încrederea, asupra cărei era presiune foarte mare. În ciuda acestor lucruri care în mod normal influenţează pregătirea, am avut antrenamente bune. M-am bucurat că jucătorii au fost foarte deschişi şi foarte receptivi la ceea ce le-am propus", a spus Lievremont.

Pentru tehnicianul francez, cel mai important lucru este să comunice cu jucătorii: "Rolul meu de antrenor este să comunic mult cu jucătorii, să fie un schimb de informaţii, să ne ascultăm unii pe alţii. Am încercat să văd ce lipsuri au, unde au dificultăţi, unde se poate creşte tehnic. Cel mai important când lucrezi cu jucătorii este să încerci să le redai încrederea în ei, să le spui că pot face foarte bine ceea ce au de făcut, că pot avea succes în meciul care urmează. Toată săptămâna meciului cu Rusia am încercat să lucrez cu ei pe aceste detalii, să creştem mult încrederea. Unele lucruri au ieşit bine în meciul cu Rusia, altele nu, este important că acest meci ne-a oferit certitudinea că ceea ce am făcut este bine. Pentru mine, interacţiunea şi lucrul cu jucătorii români, cu echipa României reprezintă o experienţă bună, nu ştiam ce puteam găşi aici, pentru că este prima oară când am venit în România, nu ştiam cum sunt jucătorii, ce calităţi au. Mi-a plăcut atitudinea jucătorilor şi felul în care au reacţionat la ceea ce le-am cerut. Am simţit că este mult entuziasm în pregătire, jucătorii sunt dornici să afle şi să antreneze lucruri noi, ceea ce e normal până la urmă la o echipa naţională. Am întâlnit jucători cu un profil puternic, agresivi că joc, care au însă unele probleme în ce priveşte tehnică individuală, însă compensează mult prin dorinţa şi motivaţia pe care o au, muncesc mult".



Lievremont spune că prin postul la naţionala României, el a vrut să crească jucătorii invidual prin tot implică tuşa: "În cele câteva zile, minute mai bine zis, pentru că nu a fost prea mult timp în care am lucrat doar dedicat pe tuşe, am încercat, încerc să îi ajut pe jucători să aibă o eficientă mai bună în meci. De asemenea, încerc să creez un sistem simplu care să îi facă să progreseze cât mai repede".

Afla mai multe despre: thomas livermontromaniabelgia 

viewscnt
Articole similare