Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Thomas Tuchel are probleme la Chelsea. Ce trebuie să facă managerul german pentru a rezolva situaţia de pe Stamford Bridge

Thomas Tuchel are probleme la Chelsea. Ce trebuie să facă managerul german pentru a rezolva situaţia de pe Stamford Bridge

Chelsea

Comentarii

Thomas Tuchel a semnat cu Chelsea pentru un an şi jumătate, iar conform contractului acesta poate prelungi perioada şederii la clubul londonez.

Thomas Tuchel are probleme la Chelsea

Thomas Tuchel a preluat-o pe Chelsea, marţi, după ce Lampard a fost dat afară cu o zi înainte, cu toate că a câştigat cu Luton în FA Cup, scor 3-1. Lucru care nu este anormal la echipa de pe Stamford Bridge, care s-a mai despărţit de Sarri după ce a învins-o pe Arsenal cu 4-1, în Europa League sau de Conte care a câştigat FA Cup.

Managerul german a fost şi el dat afară de la PSG, deşi a avut rezultate foarte bune la Paris, ba chiar a reuşit să ajungă, pentru prima dată în istoria clubului, în finala Champions League, meci pierdut cu 0-1 în faţa celor de la Bayern Munchen.

Tuchel a mai fost antrenor la Borussia Dortmund, unde şi acolo a avut rezultate bune şi a făcut câteva lucruri excelente, mai ales la capitolul tinere talente şi transferuri.

Pentru Chelsea Thomas Tuchel pare să fie alegerea perfectă în acest moment. Este un manager încă tânăr, cu mul potenţial, care a mai antrenat deja la nivel înalt şi care s-a descurcat foarte bine. Este genul de antrenor care se înţelege bine cu vestiarul, dar şi cu conducerea clubului. Este tipul de tehnician care face rezultate, promovează tineri şi îi creşte, face transferuri inspirate, iar din punct de vedere al pregătirii unul meci, ca stil se aseamănă cu Jurgen Klopp pe partea construcţiei ofensive şi Pep Guardiola la tot ce ţine de tecticizare a echipei. 

Dar până ca rezultatele să vină şi Tuchel să îşi pună amprenta, primul tehnician german pe care Chelsea l-a avut vreodată în istorie, trebuie să găsească soluţii pentru următoarele probleme.

Ce trebuie să facă managerul german pentru rezolva situaţia de pe Stamford Bridge

Tehnicianul german trebuie să rezolve câteva aspecte ce ţin de moralul unor jucători importanţi, de alegerea unui prim 11 stabili şi al unui atacant eficient, dar şi să dezvolte academia clubului.

'Reînvierea' lui Timo Werner

Timo Werner nu mai este jucătorul care a fost la RB Leipzig. Un mare transfer pentru Chelsea, în valoare de 53 milioane de euro, care până acum nu a confirmat pe Stamford Bridge.

Atacantul german a jucat sub comanda lui Lampard ca vârf sau ca extremă stânga, însă, în nici unul dintre posturi nu a reuşit să revină la forma pe care a avut-o la echipa din Bundesliga.

Werner are doar 9 goluri şi 6 assist-uri, în 28 de partide pentru Chelsea. Tuchel trebuie să găsească o cale prin care Timo să îşi recapete forma, altfel germanul în vârstă de 24 de ani, va trebui să plece de la echipă.

Kai Havertz, trezirea!

Kai Havertz a ajuns la Chelsea în acelaşi timp cu Werner. Mijlocaşul în vârstă de 21 de ani are aceeaşi problemă pe care o are şi atacantul german, anume că nu îşi mai găseşte forma. Fostul jucător al celor de la Leverkusen a fost adus pe Stamford Bridge, pentru suma de 80 milioane de euro. 

Mijlocaşul german are 24 de partide pentru londonezi, în care a marcat de 5 ori şi a oferit 6 pase de gol. Comparativ cu forma pe care o avea în Bundesliga, Havertz este foarte departe de jocul pe care îl presta la Bayer 04. 

Fiind tânăr şi încă cu un mare potenţial, Thomas Tuchel mai are o şansă de a a-l trezi pe Havertz şi de a-l readuce la forma sa cea mai bună.

Mijlocul ideal

Tehnicianul german trebuie să găsească varianta ideală pentru mijlocul lui Chelsea. Jucătorii care evoluează acolo sunt de mult timp în componenta clubului, însă, a fost tot timpul schimbată ordinea şi aşezarea în teren, de la antrenor, la antrenor.

Kante, Mount, Kovacic, Havertz, Jorginho şi Golmour sunt fotbaliştii care evoluează la mijlocul terenului. Cei 6 au des schimbaţi în formaţiile lui Lampard şi a lui Sarri, uneori chiar puşi mai sus sau mai jos în teren, faţă de cum jucau ei de fapt. 

Aici Tuchel ar putea găsi o variantă destul de rapidă, prin care să găsească varianta ideală pentru mijlocul echipei, deoarece şi la PSG a avut probleme similare, cărora le-a găsit soluţii într-un timp scurt.

Thomas va trebui să se ocupe de alegerea cea mai bună a unui număr 6, 8 şi 10, care îşi vor păstra rolurile fără probleme şi care va aduce stabilitatea echipei în acea zonă a terenului.

Cel mai bun atacant

Aici Thomas Tuchel are o misiune ceva mai grea. Lista jucătorilor care pot evolua pe acest post este una destul de grea. Giroud, Abraham şi Werner sunt cei 3 fotbalişti care ar putea să aducă mai multe goluri pentru echipa de pe Stamford Bridge. 

Problema aici este că Olivier şi Tammy sunt genul care evoluează mai bine în formaţii cu un singur atacant, ambii au calităţi foarte bune, dar diferite, şi la capitolul formă stau cam la fel. La Timo Werner, situaţia stă diferit, deoarece fotbalistul german evoluează mai bine în cuplu de doi atacanţi sau cu un mijlocaş ofensiv în spate, loc unde Havertz nu prea a apărut, anterior.

Problema numărului 9, ar putea fi rezolvată curând, dacă zvonurile cum că Erling Haaland ar veni la Chelsea sunt adevărate. Atunci Thomas Tuchel ar avea o alegere clară şi sigură.

Academia este importantă

Thomas Tuchel ar mai avea un singur aspect de rezolvat sau mai bine zis de luat în seamă şi de continuat. Academia este ultima problemă importantă, pe care antrenorul german va trebui să o îmbunătăţească şi să vină cu soluţii de acolo.

Se cunpaşte faptul că în utimii ani, academia lui Chelsea este una dintre cele mai bune din Europa, însă Lampard nu a vrut să dezvolte acest proiect în perioada sa la club.

"Nu mi-am dorit niciodată să devenim un 'club al academiei', pentru că acele poveşti sunt grozave timp de cinci minute şi acele debuturi pe care le distribuiţi sunt foarte frumoase.

"Iar apoi discuţia se mută foarte repede acolo unde oamenii întreabă 'poţi câştiga jocuri acum?'", adeclarat Frank Lampard în vară.

Cu toate acestea, Chelsea a avut parte de debutanţi ai academiei care au confirmat şi care au un potenţial uriaş, cum ar fi: Mason Mount, Callum Hudson-Odei şi Reece James. Aceştia fiind doar cele mai recente exemple ale clubuli de pe Stamford Bridge.

Proiectul cu academia nu este unul greu pentru Tuchel, deoarece este cunoscut faptul că germanul are întotdeauna o relaţie specială cu tinerii. La Dortmund şi la PSG, Thomas a lucrat cu foarte mulţi jucători talentaţi, care erau şi foarte tineri, pe care i-a promovat chiar şi la echipa de seniori, ori pe care i-a vândut mai departe pe sume importante de bani.

Chelsea este pe locul 10 şi are 29 de puncte după 19 partide jucate în Premier League.

Afla mai multe despre: chelsea thomas tuchel 

viewscnt
Articole similare