Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţi-l aminteşti? Unde a ajuns românul care a fost căpitan la Sporting Lisabona şi comparat cu Cristiano Ronaldo

Ţi-l aminteşti? Unde a ajuns românul care a fost căpitan la Sporting Lisabona şi comparat cu Cristiano Ronaldo

Stranieri

Comentarii

Cristian Ponde s-a transferat la Grasshoppers Zurich, cea mai titrată formaţie din Elveţia, dar care acum evoluează în liga a doua.

Fost internaţional U19 al Portugaliei, Cristian Ponde a semnat în vara anului trecut cu Grasshoppers Zurich. Gruparea bine cunoscută publicului larg este echipa cea mai titrată a Elveţiei cu 27 de titluri la activ şi alte 19 Cupe ale Elveţiei. Trece prin probleme mari financiare şi se zbate acum în liga secundă.

Omul pentru care s-au luptat Federaţiile din România şi Portugalia a impresionat la nivel juvenil. A marcat 11 goluri la selecţionatele U17, U18 şi U19 ale Portugaliei, dar pentru Sporting a bifat un singur meci.

După experienţe nereuşite la în liga a doua portugheză sau în Ucraina, Ponde a ajuns în Elveţia. În primele sale zece meciuri la Grashoppers Zurich a marcat de trei ori şi a atras atenţia presei din Ţara Cantoanelor.

Cine este Cristian Ponde

Cristian Ponde este un fotbalist portughez de origine română, care a crescut la Academia Clubului Sporting Lisabona.

Fost internaţional de tineret al Portugaliei, considerat o mare speranţă a fotbalului din această ţară şi comparat de presă cu Cristiano Ronaldo, Ponde nu a confirmat din păcate aşteptările.

Născut la Făureşti în Maramureş, Ponde a emigrat împreună cu familia sa în Portugalia în 2003. Din 2011 a primit şi cetăţenie portugheză, iar între 2011 şi 2014 a fost un obişnuit al selecţionatelor de tineret ale Portugaliei, pentru care a marcat 11 goluri în 29 de meciuri. Pe vremea când era încă o mare promisiune a fotbalului portughez, Benfica şi Chelsea s-au luptat pentru semnătura sa.

Din păcate, cota sa de piaţă a scăzut dramatic în ultimii ani, iar în acest moment este evaluat la 200 de mii de euro.

Afla mai multe despre: cristian pondesporting lisabonagrasshoppers 

viewscnt
Articole similare