Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţi-l mai aminteşti? 20 de ani de la unul din cele mai controversate transferuri din istorie. Fotbalistul vândut de două ori în 10 zile

Ţi-l mai aminteşti? 20 de ani de la unul din cele mai controversate transferuri din istorie. Fotbalistul vândut de două ori în 10 zile

Campionate

Comentarii

Presa din Anglia scrie astăzi despre unul din cele mai controversate transferuri din istoria fotbalului, petrecut în urmă cu 20 de ani, când Robert Jarni, semifinalist cu naţionala Croaţiei la CM 1998, ajungea surprinzător la Conventry, unde însă nu a apucat să joace.

Atunci, clubul englez reuşea să facă un profit de un milion de lire sterline în doar câteva zile, după ce îl cumpăra pe Robert Jarni de la Betis Sevilla, doar pentru a-l vinde imediat la Real Madrid.

Cum a ajuns însă unul din starurile Croaţiei de la CM 1998 să treacă pe la trei cluburi în mai puţin de două săptămâni?

Teoria conspiraţiei


După un Mondial impresionant, Jarni se afla deja pe lista de transferuri a Realului, însă Betis Sevilla a refuzat în mod repetat să-l vândă unei rivale - vorbim de o perioadă în care Betis îşi propunea să devină o forţă a Spaniei, iar gruparea andaluză tocmai il transformase pe brazilianul Denilson în cel mai scump jucător din istoria fotbalului plătind 30 de milioane de dolari în schimbul său.

Betis a acceptat însă în mod total surprinzător oferta primită de la o echipă de mâna a doua din Premier League: Coventry City. Robert Jarni a acceptat şi el oferta, iar formaţia care încheiase sezonul precedent pe locul 11 în Anglia reuşea să aducă unul din starurile CM 1998 în schimbul a 2,6 milioane de lire sterline.

Numai că Jarni nu a apucat să joace vreo secundă pentru Coventry şi la nici zece zile se transfera înapoi în Primera, la ... Real Madrid, în schimbul a 3,6 milioane de lire sterline.

Evident, imediat a apărut versiunea plauzibilă că aceasta a fost varianta găsită de Real Madrid pentru a pune mâna pe jucător, însă Robert Jarni a negat ulterior un "complot". Acesta a justificat totul prin reticienţa soţiei sale de a părăsi Spania, motiv pentru care a decis să semneze cu Real după doar câteva zile petrecute în Anglia.

Jarni nu a avut însă o carieră prea lungă la Real Madrid, care îl avea deja în lot pe Roberto Carlos, un jucător ce avea să scrie istorie în tricoul blanco. Croatul a plecat după un singur sezon la Las Palmas, iar transferul său continuă să rămână unul dintre cele mai ciudate din istoria fotbalului.


 

Afla mai multe despre: robert jarnireal madridtransfercoventry 

viewscnt
Articole similare