Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţi-l mai aminteşti? Ce s-a ales de jucătorul transferat în Liga 1 ca un star, după CM 2006! A luat titlul, iar apoi s-a prăbuşit

Ţi-l mai aminteşti? Ce s-a ales de jucătorul transferat în Liga 1 ca un star, după CM 2006! A luat titlul, iar apoi s-a prăbuşit

Superliga

Comentarii

Vi-l mai amintiţi pe Ze Kalanga? Probabil că suporterii dinamovişti da. În 2006, mijlocaşul angolez de bandă păşea apăsat pe scena mare a fotbalului, cu o participare cu naţionala Angolei la Campionatul Mondial din Germania.

Ze Kalanga era titular în toate cele trei meciuri jucate de africani în Grupa D, cu Portugalia, Mexic şi Iran, la capătul cărora Angola strângea două puncte şi încheia grupa pe locul 3, la doar două puncte în spatele Mexicului, echipa care a mers în optimi de pe locul 2.

Imediat după Mondial, Dinamo reuşea să-l aducă în Liga 1 pe Ze Kalanga. Era o perioadă în care Dinamo domina încă fotbalul românesc şi ţintea câştigarea titlului după un sezon în care rivala Steaua se impusese.

Cu Mircea Rednic pe bancă, roş-albii îşi construiau o echipă care avea să domine autoritar următorul sezon, iar Ze Kalanga era văzut drept o piesă importantă ce urma să-l înlocuiască în primul 11 pe Florentin Petre, plecat la ŢSKA Sofia.

În vârstă atunci de 23 de ani, Ze Kalanga a fost primit cu entuziasm de fani şi a început sezonul ca titular, însă nu s-a transformat în jucătorul pe care roş-albii l-ar fi dorit. A câştigat titlul cu Dinamo la finalul sezonului, după ce a jucat în 21 de partide din campionat, însă ulterior a intrat într-un con de umbră. A urmat un împrumut la Boavista, iar apoi a mai primit şanse în sezoanele 2008-2009 şi 2009-2010, însă în 2010 a venit despărţirea şi, totodată, ruperea lui Ze Kalanga de fotbalul din Europa.

S-a întors în Angola, acolo unde joacă şi acum, la 34 de ani. Ze Kalanga a reprzentat o apariţie meteorică în fotbalul de top, dar şi o dovadă că între eşec şi reuşită în fotbal există o linie extrem de fină.

Afla mai multe despre: ze kalangadinamotransfercm 2006world cup 2006 

viewscnt
Articole similare