Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

”Tigroaicele” de la CSM Bucureşti, trei turnee de pregătire înainte de startul sezonului

”Tigroaicele” de la CSM Bucureşti, trei turnee de pregătire înainte de startul sezonuluigalerie foto

Handbal

Comentarii

Luna august este una de foc pentru handbalistele echipei noastre. ”Tigroaicele” au nu mai puţin de trei turnee de pregătire la care vor lua parte, iar la 25 august va fi debutul oficial în noul sezon, Supercupa României, contra celor de la Râmnicu Vâlcea.

Primul turneu de verificare pentru handbalistele noastre este programat în acest final de săptămână (3-4 august), în localitatea germană Wittlich. Alături de CSM Bucureşti vor mai participa Râmnicu Vâlcea, campioana Franţei, Metz, campioana Germaniei, Bietigheim, şi trei dintre reprezentantele nemţilor în Cupa EHF: Buxtehuder, Metzingen şi Leverkusen. Echipele vor fi împărţite în două grupe, iar ”tigroaicele” se vor duela sâmbătă cu Buxtehuder şi Leverkusen, iar duminică sunt programate semifinalele şi finalele.

Al doilea turneu de pregătire este programat în perioada 8-11 august, în localitatea suedeză Skovde şi aliniază la start echipele: Skovde, formaţie pregătită de Ramus Poulsen (secundul lui Kim Rasmussen în perioada petrecută la CSM Bucureşti când echipa din Capitală a câştigat Liga Campionilor), IK Savehof (campioana Suediei), Skuru IK (va participa în competiţiile europene în Cupa EHF), danezii de la TTH Holstebro, Ajax Kobenhavn, Kungälvs HK şi DHC Slavia Praga.

Partida de deschidere a turneului va fi CSM Bucureşti – Skovde HF, programată la 8 august, de la ora 20.00, ora României.

Al treilea stagiu de pregătire are loc în Franţa, în perioada 16-18 august. La ”Caraty Women's Challenge" se vor afla, pe lângă fetele noastre, Gyor, câştigătoarea din sezonul trecut a Ligii Campionilor, Metz, echipa organizatoare, Brest, şi campioana din Muntenegru, Buducnost, formaţie la care au plecat Majda Mehmedovic şi Jovanka Radicevic.

CSM Bucureşti joacă sâmbătă, cu Buducnost şi duminică cu Brest, ambele meciuri urmând să se dispute la Brest.

Gabriela Szabo:” Este un alt început pentru fete”

Directorul general al CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, şi Vlad Enăchescu, coordonatorul compartimentului handbal, s-au arătat încântaţi de modul în care decurg lucrurile la echipa feminină de handbal sub conducerea antrenorului Tomas Ryde.

”Am participat la câteva antrenamente şi mi-a făcut plăcere să văd cum se antrenează fetele, care este atmosfera. Este un alt început, îmi doresc foarte tare ca fetele să fie sănăsoate, anul trecut am avut 8 jucătoare accidentate şi a contat foarte mult în îndeplinirea obiectivelor de club. Simt că handbalistele sunt motivate, se antrenează cu drag şi îmi doresc ca începutul de sezon să fie unul bun pentru ele. Avem nevoie şi de puţin noroc şi de susţinerea fanilor care să le încurajeze la toate meciurile. Dorinţa noastră este să avem un început perfect, în Supercupa României, pe 25 august, pentru că orice succes pentru fetele noastre este un punct pozitiv pentru următoarele partide. De când am venit la club mi-am dorit ca un procent mare dintre sportivii de la CSM Bucureşti să fie români, mergem pe această strategie şi ne mândrim că multe dintre sportivele echipei noastre sunt componentele loturilor naţionale. Ne mândrim că avem deja sportivi calificaţi la JO Tokyo 2020 la alte secţii. Sportul românesc are nevoie de sprijinul tuturor, sportul nu este o cheltuială, este o investiţie şi toată lumea trebuie să înţeleagă” – Gabriela Szabo, director general CSM Bucureşti.

“Sunt foarte încântat de acest început. Al meu şi al echipei. Din punct de vedere fizic a fost o perioadă de acumulare, de încărcare, iar din acest weekend încep şi jocurile. Mai sunt câteva probleme de ordin medical pe care încercăm să le rezolvăm conform planului, dar cea mai bună veste este că psihic lucrurile stau excelent! Deşi sunt nume importante care au ajuns în premieră la CSM Bucureşti, parcă sunt create legături de-o viaţă! Orice lucru este perfectibil şi suntem conştienţi de acest fapt, tocmai de aceea fiecare îşi face treaba cu profesionalism pentru a asigura succesul pe care suporterii noştri îl aşteaptă!”- Vlad Enăchescu, coordonator compartiment handbal CSM Bucureşti.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: handbalcsm bucuresti 

viewscnt
Articole similare