Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tiki Taka în Bănie! Variantă surpriză pentru banca oltenilor! Mihai Rotaru poate da o uriaşă lovitură de imagine

Tiki Taka în Bănie! Variantă surpriză pentru banca oltenilor! Mihai Rotaru poate da o uriaşă lovitură de imaginegalerie foto
Comentarii

Tiki Taka în Bănie! Variantă surpriză pentru banca oltenilor! Mihai Rotaru poate da o uriaşă lovitură de imagine

Cristiano Bergodi a anunţat la finalul partidei disputate contra Chindiei că vrea să renunţe la cârma echipei Universitatea Craiova. Italianul şi-a pus amprenta asupra echipei din Bănie, dar rezultatele din ultima vreme au trezit nemulţumire, atât printre suporteri, cât şi printre oficialii clubului. Nici măcar Bergodi nu pare mulţumit de ceea ce face la club, susţine şi presa din Italia. Situaţie în care, despărţirea anunţată de tehnicianul italian e mai aproape ca niciodată să se producă.

Variantă surpriză de antrenor la U Craiova. Mihai Rotaru poate da o uriaşă lovitură de imagine. Şi-a anunţat deja disponibilitatea de a prelua echipa

Pentru fanii Craiovei, demisia lui Bergodi poate transforma în realitate un vis mai vechi al suporterilor din Bănie: Gică Craioveanu, un adevărat idol pentru suporteri, poate prelua echipa din postura de antrenor principal. A confirmat-o chiar Gică, anul acesta, în mai, după plecarea lui Corneliu Papură:

”Domnul Rotaru a spus că voi intra în procesul de obţinere a licenţei PRO? Nu este adevărat! Vă anunţ că eu am licenţa PRO de trei ani. Am făcut şcoala acolo unde au făcut-o Guardiola, Luis Enrique, Scaloni, selecţionerul Argentinei. Aţi auzit de ei? Glumesc!

Am fost coleg de generaţie la şcoală cu Redondo, Valeron, cam «puşcărie» de fotbalişti şi ăştia, nu? Glumesc din nou. Voiam doar să vă informez de licenţa mea PRO.

Eu mă simt pregătit să preiau Craiova, dar voi credeţi că eu mă bag în seamă aiurea? Dacă nu sunt dorit, nu îmi place să mă bag în seamă. Aştept să văd şi eu dacă o să mi se propună ceva! Aştept de când am luat licenţa PRO să devin antrenorul echipei mele de suflet“, a spus Gică Craioveanu la acea vreme.

Apreciat enorm de suporterii Craiovei, Craioveanu a jucat la Universitatea între 1990 şi 1994, iar până acum nu a mai antrenat nicio echipă. Fostul mare atacant este însă un apropiat al echipei, are o relaţie foarte bună atât cu jucătorii, cât şi cu suporterii sau oficialii clubului şi simte foarte bine fenomenul. De altfel, în cariera sa post fotbal din Spania, Gică Craioveanu era extrem de apreciat de iubitorii fotbalului din Peninsula Iberică pentru analizeze sale dinaintea sau de după meciurile din La Liga.

Din spusele sale, Craioveanu este un mare admirator al filosofiei lui Pep Guardiola. Aşa numitul joc ”Tiki Taka” este pe placul fostului mare atacant român, care în repetate rânduri a subliniat că jocul de fotbal ofensiv, bazat pe posesie, este exact ceea ce apreciază cel mai mult la o echipă de fotbal. Craioveanu s-a retras în 2006 şi s-a dedicat fotbalului în sală, evoluând o perioadă pentru Boadilla del Monte.

Şi-a descoperit apoi pasiunea pentru comentariu sportiv şi a apărut în Spania în diverse programe şi emisiuni radio. A fost pe rând colaborator la cunoscutele show-uri ”Al primer toque” de la Onda Cero şi ”Minuto y resultado” de la La Sexta. De asemenea, a fost printre foştii fotbalişti din La Liga care s-au alăturat programului ”Minut a Minut” de la Canal 9. Ulterior, a rămas în anturajul clubului Getafe, fiind unul dintre consilierii preşedintelui Angel Torres. De câţiva ani, Craioveanu are un restaurant în Spania, alături de fostul său coechipier de la Getafe, Riki.

Imediat după retragerea sa din fotbal, el şi-a anunţat intenţia de a studia pentru a deveni antrenor, o informaţie confirmată la acea vreme de cotidianul spaniol, El Confidencial.

Craioveanu, desemnat cel mai mare jucător din istoria lui Getafe

Craioveanu a jucat în Spania din 1995 când a plecat de la Universitatea Craiova la Real Sociedad. A strâns 330 de meciuri în prima ligă spaniolă de fotbal şi a marcat peste 70 de goluri. În aprilie, anul trecut, într-un sondaj realizat de cotidianul madrilen MARCA, Gică Craioveanu a fost desemnat cel mai mare jucător din istoria lui Getafe.

Acesta a strâns 4000 de voturi şi l-a devansat clar pe Casquero (1800 de voturi), Abbondanzieri (1300 de voturi) sau Jorge Molina (1200 de voturi).

Reghecampf, variantă pentru U Craiova

Telekom Sport a anunţat sâmbătă, în premieră, că Mihai Rotaru pregăteşte marea lovitură şi negociază chiar cu unul dintre cei mai râvniţi antrenori români. Dorit şi de FCSB, Laurenţiu Reghecampf ar putea reveni, până la urmă, în Liga I, însă la contracandidata roş-albaştrilor la titlu.

Liber de contract de o lună, Laurenţiu Reghecampf se bucură de o cotă bună în zona Golfului şi nu va sta mult timp fără echipă. Deşi este în negocieri avansate cu Universitatea Craiova, Reghecampf este dorit insistent şi de o echipă din Arabia Saudită. Saudi Sky Sport scrie că Al Shabab, fosta echipă a lui Marius Şumudică, îl vrea pe Reghecampf.

Totuşi, sursa citată mai scrie că Reghecampf nu e singurul nume de pe lisa şefilor lui Shabab. Pedro Emanuel, antrenorul lui Al Ain, e şi el unul dintre potenţialii antrenori.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: gică craioveanuu craiovamihai rotaru 

viewscnt
Articole similare