Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tineretul, la raport! An de senzaţie pentru naţionalele de juniori ale României. Ce urmează în 2019

Tineretul, la raport! An de senzaţie pentru naţionalele de juniori ale României. Ce urmează în 2019

Echipa națională

Comentarii

2018 a fost un an aproape perfect pentru naţionalele de juniori şi tineret al României. Două calificări la Turul de Elită, plus marea performanţă a echipei U21, de a se califica la Campionatul European, au reprezentat reperele unui an excepţional pentru tineret.

Reprezentativele Under 17 şi 19 ale României s-au calificat în această toamnă la Turul de Elită, ultima fază înaintea Campionatelor Europene dedicate fiecărei categorii de vârstă. Pentru ambele reprezentante este a doua calificare consecutivă la Turul de Elită. 
Naţionala U17 a încheiat Grupa 9 de calificare neînvinsă, cu două remize (0-0 cu Ungaria şi 2-2 cu Serbia) şi o victorie (4-0 cu Lituania), care au plasat-o pe locul secund în grupă. Turul de Elită va avea loc în primăvara lui 2019, iar la turneul final găzduit de Irlanda, din mai 2019, se vor califica echipele clasate pe primul loc şi cele mai bune 7 ocupante ale poziţiilor secunde.
 
Şi naţionala Under 19 a obţinut o nouă calificare la Turul de Elită, într-o manieră mult mai dramatică. După ratarea calificării la Campionatul European din acest an, noua generaţie a terminat pe locul secund în grupa de calificare. Tricolorii au beneficiat de victoria Greciei împotriva Bulgariei (3-0) în ultimul meci al turneului de calificare. De asemenea, victoria cu 8-0 împotriva Gibraltarului ne-a oferit un golaveraj superior Bulgariei, care a încheiat pe poziţia a treia în clasament.
Turul de Elită este programat în luna martie a anului viitor. Tricolorii, atât cei de la U17, cât şi cei de la U19, îşi vor afla adversarii la tragerea la sorţi de pe 6 decembrie, la Nyon.
 
Cea mai mare performanţă a anului a fost, fără îndoială, calificarea naţionalei U21 la Campionatul European, după o aşteptare de 20 de ani. România a încheiat campania de calificare neînvinsă, cu 24 de puncte acumulate, după ce a înregistrat şapte victorii şi trei remize. De asemenea, tricolorii U21 au încasat doar 4 goluri în cele 10 partide, având cea mai bună defensivă din preliminarii, la egalitate cu cea a Angliei.
Tragerea la sorţi pentru turneul final, găzduit de Italia şi San Marino în perioada 16-30 iunie, va avea loc vineri, la Bologna, de la ora 19:00, ora României.
Cele 12 echipe calificate: Italia, Croaţia, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, România, Franţa, Polonia şi Austria.

Afla mai multe despre: romaniaechipa nationalatineretjunioriu21turul de elitacalificarecampionatul european 

viewscnt
Articole similare