Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Tineri jucători, victime ale unor agresiuni sexuale la Chelsea în anii ‘70

Tineri jucători, victime ale unor agresiuni sexuale la Chelsea în anii ‘70

Chelsea

Comentarii

Mai mulţi tineri jucători au fost agresaţi sexual de scouterul Eddie Heath în anii ’70, potrivit unui raport independent comandat de clubul Chelsea Londra, relatează AFP.

Heath a fost angajat la Chelsea în perioada 1968-1979, până când a fost concediat, şi a murit în 1983.

Potrivit raportului, alţi angajaţi ştiau de abuzuri, dar nu au spus nimic.

Chelsea Londra a anunţat în 2016 deschiderea unei anchete cu privire la Eddie Heath, “un agresor periculos şi prolific”, cum a fost caracterizat bărbatul într-un comunicat postat marţi de club pe site-ul oficial.

“Deşi clubul de astăzi este foarte diferit de cel de atunci, nu ezităm să ne asumăm responsabilitatea pentru ce s-a întâmplat”, se arată în comunicat.

Potrivit raportului întocmit de avocatul Charles Geekie, Heath a agresat băieţi cu vârste de 10 până la 17 ani fără să fie împiedicat de cineva din club. Geekie a discutat cu 23 de victime care l-au descris pe Heath ca fiind un manipulator. Heath îi spiona pe jucători în toalete şi în cabinele de duş, iar apoi îi invita pe preferaţii săi la el acasă pentru a urmări meciuri, le oferea bani şi dulciuri şi se împrietenea cu părinţii lor. De asemenea, obişnuia să facă remarci cu caracter sexual în vestiar. “Cele mai grave fapte de agresiune sexuală ale sale s-au petrecut însă în privat”, se menţionează în raport.

În decembrie 2016, despre agresiunile lui Heath a vorbit un fost fotbalist de la Chelsea, Gary Johnson. El a spus atunci că a primit 50.000 de lire sterline de la conducerea clubului, pentru a nu vorbi despre abuzurile sexuale la care a fost supus în perioada junioratului. El a venit la Chelsea la 11 ani şi a afirmat că a fost agresat sexual de Heath până la 13 ani.

Afla mai multe despre: chelsea 

viewscnt
Articole similare