Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

ŢIRIAC 80 | Moment fabulos: miliardarul, dus în eroare de un "fake" din China: "Eu muncesc câteva luni pentru ceasul ăsta!"

ŢIRIAC 80 | Moment fabulos: miliardarul, dus în eroare de un "fake" din China: "Eu muncesc câteva luni pentru ceasul ăsta!"

Tenis

Comentarii

Poveştile legate de Ion Ţiriac, cel mai bogat român, care astăzi împlineşte 80 de ani, sunt nenumărate. Una dintre ele s-a petrecut în 2008, la Beijing.

Totul s-a întâmplat în 2008, la sediul Ambasadei României din China, unde fusese organizată Casa Olimpică a României. Ion Ţiriac s-a aflat printre invitaţi la deschiderea Casei Olimpice, iar în timpul evenimentului s-a petrecut un moment fabulos, care a făcut deliciul tuturor celor prezenţi .

În timp ce se întreţinea cu câţiva jurnalişti români, cunoscutul om de afaceri a văzut că unul dintre ziarişti poartă un ceas care, în condiţii normale valorează peste 40.000 de dolari.  

Aranjându-şi tacticos mustaţa cel mai bogat român i s-a adresat respectivului jurnalist: "Văd că o duceţi bine în presă. Cu astfel de ceas.... N-am ce zice. Eu pentru un astfel de ceas muncesc câteva luni bune (n.r. întâmplarea a făcut ca Ion Ţiriac să fi purtat atunci un ceas  identic cu al jurnalistului)". Ziaristul l-a privit zâmbind replicându-i: "Domnule Ţiriac dacă vreţi, facem schimb. Vă dau eu ceasul meu şi mi-l daţi pe al dumneavoastră".



Diferenţa era că obiectul purtat de jurnalist era un fake achiziţionat contra sumei de zece dolari din cunoscutul magazin de fake-uri din Beijing, Silk Market, iar ceasul lui Ţiriac era, evident, unul original. Când a aflat că ceasul cu pricina este un "fake", omul de afaceri l-a rugat pe jurnalist să îl scoate de la mână pentru a-l studia mai atent. "Incredibil cât de bine l-au copiat", a fost remarca magnatului.  

 


 

Afla mai multe despre: tiriacchina 

viewscnt
Articole similare