Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ţiriac a semnat contractul pentru un super proiect în centrul Bucureştiului, dar îi taie orice speranţă Simonei Halep: ”Iarba este pentru animale”. Cine asigură investiţia

Ţiriac a semnat contractul pentru un super proiect în centrul Bucureştiului, dar îi taie orice speranţă Simonei Halep: ”Iarba este pentru animale”. Cine asigură investiţia

Tenis

Comentarii

Ion Ţiriac a reuşit să convingă Primăria Sectorului 1 să investească în amenajarea unei baze sportive care va fi ridicată vis-a-vis de Casa Radio, lângă Opera Română.

În zona centrală a Bucureştiului, peste drum de Casa Radio, va ridicată o bază care va cuprinde în jur de 12-13 terenuri de tenis. Proiectul aparţine Federaţiei Române de Tenis, a cărui preşedinte este Ion Ţiriac, dar investiţia va fi asigurată de Primăria Sectorului 1. Din informaţiile Telekom Sport, Daniel Tudorache - edilul Sectorului 1 - a dat asigurări că va investi oricât de mult va fi nevoie.

”Un copil are nevoie de nouă luni ca să se nască. Eu am acest proiect în mână de aproape 20 de ani. Intrăm într-o normalitate, nu este nimic special. Este datoria comunităţilor că facă aşa ceva. Sperăm să fie un exemplu şi să continuăm cu alte 4-5 centre mari în ţară. Astfel, Federaţia Română de Tenis poate să pretindă într-o perioadă scurtă, pentru că 10 ani reprezintă o perioadă scurtă, dacă nu o Simona sau un Năstase, măcar pe cineva în primii 10-20 să îi avem.

Sunt 10-11 terenuri. S-ar putea să fie 12-13, pentru că există spaţiu. Ar fi frumos să găsim fotografia pe care eu am văzut-o, dar nu o mai găsesc a acelei cabane care în 1901 avea funcţia de vestiare, de cârciumă , de loc de adunare. Cabana de lemn. Aş vrea să o fac aşa cum a fost pe vremea aceea. Dacă nu o găsim, facem vestiarele ca să fie o treabă civilizată. Dacă nu, o să facem a doua clădire, cred că o să câştigăm două terenuri.

Pe vremea când acest teren a intrat în patrimoniul FR Tenis, era un preşedinte care se numea Năstase. Ilie Năstase. Am fost la primarul general, care se numea Băsescu: "Să trăieşti, 'nea Ioane! Dumitale nu îţi dau nimic, tenisului, Federaţiei şi lui Iliuţă îi dau. Mai mult decât atât, vă sfătuiesc să luaţi şi parcul din jur”. Din păcate, nu am luat parcul, deşi în acel parc clubul Ştiinţa avea vreo şase terenuri. Parcul este parc, trebuie menţinut, iar acest club trebuie să îl facem un parc cu uşile deschise tuturor. Încă o dată vă spun. Câteva sute de copii pe an vor beneficia de acest lucru”, a declarat Ion Ţiriac.

Omul de afaceri susţine însă că nu va construi niciun teren cu iarbă, deşi Simona Halep - după ce a câştigat la Wimbledon - a declarat că şi-ar dori să se antreneze în Bucureşti pe o asemenea suprafaţă: ”(Când vom avea terenuri cu iarbă?) Terenuri cu iarbă vom avea atunci când vom muta Wimbledon la Bucureşti. O să fie puţin mai greu. Să fiu sincer, pe mine nu mă interesează. Nu vreau să mă întorc în 1959. Iarba este pentru animale, pentru că o mănâncă. Cimentul e pentru maşini, pentru că merg pe el. Iar zgura e pentru tenis, pentru că tenisul se joacă pe zgură”, a mai spus Ion Ţiriac.


 

Afla mai multe despre: ion tiriac 

viewscnt
Articole similare